Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η κατάσταση στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Αγίου Δομετίου θα αποκατασταθεί

Φωτογραφία PIO

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ενημερώσει την κυβέρνηση ότι η κατάσταση πραγμάτων στη νεκρή ζώνη, στην περιοχή Αγίου Δομετίου θα αποκατασταθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τόνισε ότι εάν η συγκεκριμένη δέσμευση δεν υλοποιηθεί, έχουν ληφθεί ορισμένες αποφάσεις οι οποίες θα εφαρμοστούν, αλλά δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Προσερχόμενος σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και κληθείς να αναφερθεί στην νέα τουρκική πρόκληση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή παραβίαση.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι αφορά ένα περιστατικό, το οποίο η κυβέρνηση ούτε υποβαθμίζει, ούτε υποτιμά.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για την συγκεκριμένη κατάσταση, επισημαίνοντας πως η αμφισβήτηση της νεκρής ζώνης αποτελεί διαχρονική προσέγγιση του κατοχικού στρατού.

Την ίδια στιγμή, επανέλαβε ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων, η πάροδος του χρόνου και η δημιουργία νέων τελεσμένων, δεν συμβάλουν στην επίλυση του Κυπριακού και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών.

ΝΠ/ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2023 - 06:08

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
06:15
Ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων" από το ΡΙΚ ΕΝΑ στις 21:00
06:03
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.