Πόλεμο τουλάχιστον ενός έτους σχεδιάζει το Ισραήλ

Photo by GIL COHEN-MAGEN

Το Ισραήλ σχεδιάζει έναν πόλεμο κατά της Χαμάς που θα διαρκέσει για έναν χρόνο ή και περισσότερο, με την πιο εντατική φάση των χερσαίων επιχειρήσεων να συνεχίζεται και στις αρχές του 2024, αποκαλύπτουν οι Financial Times επικαλούμενοι «αρκετούς ανθρώπους» με γνώση των προετοιμασιών.

Η στρατηγική φέρεται να προβλέπει άμεση διείσδυση των ισραηλινών δυνάμεων που βρίσκονται εντός της βόρειας Γάζας προς τα νότια της λωρίδας.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν τη δολοφονία των τριών κορυφαίων ηγετών της Χαμάς, των Γιαχία Σινουάρ, Μοχάμεντ Ντεΐφ και Μαρουάν Ισσά, καθώς και μία «καθοριστική» στρατιωτική νίκη έναντι των 24 ταγμάτων της οργάνωσης. Επίσης, την καταστροφή του δικτύου των υπόγειων σηράγγων και της «ικανότητας διακυβέρνησης» της Χαμάς στη Γάζα.

«Θα είναι ένας πολύ μακρύς πόλεμος. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε καν κοντά στη μέση της επίτευξης των επιδιώξεών μας», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα άτομο με γνώση των ισραηλινών πολεμικών σχεδίων.

Πηγή: ΡΙΚ, θανάσης Γκαβός

/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2023 - 15:42

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.