Θετική χαρακτηρίζει ο Υπουργός Ενέργειας την απάντηση της Chevron (Βίντεο)

Την ευθυγράμμιση των δυο μερών, ως προς το ευρύτερο πλαίσιο για εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου Αφροδίτη, επιβεβαιώνει η επιστολή που έλαβε την Παρασκευή από την εταιρεία Chevron το Υπουργείο Ενέργειας.

Στην επιστολή της η διαχειρίστρια εταιρεία του κοιτάσματος κάνει αναφορά στα σημεία της επιστολής του Υπουργείου, ημερομηνίας 20 Νοεμβρίου 2023.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, με τη συναντίληψη που έχει πλέον επιτευχθεί, τα μέρη εντατικοποιούν τις συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες, στη βάση του συμφωνημένου Σχεδίου Ανάπτυξης και Παραγωγής, για αμοιβαία επωφελή εκμετάλλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στο Αφροδίτη.

Σε δηλώσεις στην εκπομπή του ΡΙΚ από μέρα σε μέρα, ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου χαρακτήρισε θετική την απάντηση που έχει αποστείλει η εταιρεία.

Δεν θέλησε ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής, υπογραμμίζοντας ότι είναι σε μια βάση που ικανοποιεί και τις δυο πλευρές.

Επισήμανε παράλληλα πως θα χρειαστούν μέρες ή και βδομάδες, μέχρι να εξευρεθούν τελικές λύσεις.

Ο κύριος Παπαναστασίου ανέφερε ακόμη ότι στόχος είναι να γίνει εξαγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2027.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2023 - 16:37

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Πολεμικό Συμβούλιο Ισραήλ: Υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για νέα συμφωνία εκεχειρίας
10:35
Στη Γενεύη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών
10:32
Νικητής ο Τραμπ στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουπλικανικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα
08:23
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα η υπουργός Γεωργίας
05:40
Νέα πλήγματα ΗΠΑ και Βρετανίας εναντίον των Χούθι
05:35
Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ στις 16:00. Αρης - Ομόνοια και Πάφος - ΑΕΚ στις 19:00
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 25.2.24
05:24
24 Φεβρουαρίου
Στήριξη στην Ουκρανία από τους Τζι-7/ Θα πληρώσει η Μόσχα για την εισβολή στο Κίεβο
22:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ισραήλ με αίτημα εκλογές και απελευθέρωση ομήρων
21:43
Δένδιας: «Απειλή η επιβολή της θέλησης ισχυρών κρατών σε γειτονικά τους κράτη»
21:30
Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ -Πιθανή πρόοδος για εκεχειρία
21:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.