Δένδιας: Για πραγματική αλλαγή σελίδας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χρειάζεται και αλλαγή στάσης της Τουρκίας σε δομικά θέματα

Φωτογραφία αρχείου

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι για πραγματική αλλαγή σελίδας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χρειάζεται και αλλαγή στάσης της Τουρκίας σε δομικά θέματα, τα οποία δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν παλινδρόμηση, κατά την έκφραση του, στο μέλλον.

Ο Νίκος Δένδιας έδωσε ως παραδείγματα των δομικών θεμάτων, το casus belli για την άσκηση νομίμου δικαιώματος της Ελλάδας, το Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο, την παντελώς αστήρικτη, όπως σημείωσε, θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας και τη στάση της Αγκυρας στο Κυπριακό.

Σε συνέντευξη του στο Βήμα των Αθηνών, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας τόνισε ότι κατανοεί τον προβληματισμό όσων επισημαίνουν ότι αυτά τα δομικά προβλήματα δεν εκλείπουν και ότι η θέση αυτή δεν στερείται  επιχειρημάτων.

Ωστόσο, τόνισε ότι τάσσεται υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η συζήτηση με την Τουρκία, ακόμη και σε περιπτώσεις διαφωνιών, αφού αυτό βοηθά τουλάχιστον στην αποφυγή ατυχήματος, δηλαδή ενέργειας που μπορεί, όπως εξήγησε, να μην είναι προμελετημένη αλλά να λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις λόγω της απουσίας διαύλων επικοινωνίας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ. ΒΗΜΑ

ΠΑΧ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Δεκεμβρίου 2023 - 11:54

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 26/2/24
16:40
Δέσμευση Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση φαινομένου "βαπτίσματος" πατατών ως κυπριακών
15:56
Η Τουρκία αξιώνει πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά μόνο για την Παλαιστίνη...
15:56
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
15:50
Υπέβαλε την παραίτηση της στον Αμπάς η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής
15:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.