Χριστοδουλίδης: Επόμενη βδομάδα η ανακοίνωση για κάρτα πολιτισμού

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η Κάρτα Πολιτισμού Νέων, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε νέους και νέες που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, να έρθουν πιο κοντά στον πολιτισμό και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τελώντας τα εγκαίνια εικαστικής έκθεση στη Λευκωσία, σημείωσε ότι η ουσιαστική στήριξη και η ανάδειξη του πολιτισμού, αποτελεί μία εκ των βασικών επιδιώξεων της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι στόχος είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση των χορηγικών προγραμμάτων για τους δημιουργούς και καλλιτέχνες, προσφέροντας συγκεκριμένα κίνητρα ώστε να συνεχίσουν και να ενισχύσουν το πολιτισμικό τους έργο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι είναι σημαντική και η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που ρυθμίζει το καθεστώς και την επαγγελματική ιδιότητα του καλλιτέχνη και την κοινωνική του ασφάλιση. Πρόκειται, είπε, για μια μεγάλη, διαχρονική στρέβλωση την οποία εντός του 2024 η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκεμβρίου 2023 - 14:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.