Κυπριακό: Ο Γκουτέρες είπε στον Πρόεδρο πως προτείνει γυναίκα από την Λατινική Αμερική για απεσταλμένη

Με φόντο την έναρξη των συζητήσεων για τις ευρω-τουρκικές σχέσεις στο Ευρωπαϊκού Συμβούλιο, ο Δεκέμβριος αναμένεται να ξεκαθαρίσει - εν μέρει - τις προοπτικές κινητικότητας στο Κυπριακό.

Χθες βράδυ, στο περιθώριο της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε εκ νέου με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, για το διορισμού απεσταλμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρικ, ο κύριος Γκουτέρες κατέληξε στην επιλογή γυναίκας η οποία προέρχεται από χώρα της Λατινικής Αμερικής και τοποθέτησε τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, εντός τον επομένων ημερών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε δια ζώσης τον κύριο Γκουτέρες, για τις νέες τουρκικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο, υπογραμμίζοντας πως η στασιμότητα στο Κυπριακό επιδεινώνει την κατάσταση επί του εδάφους.

Χθες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε για δέκα λεπτά και με τον Τούρκο πρόεδρο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ''ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε στον Ταγίπ Ερντογάν πως η θετική αξιολόγηση των ευρωτουρκικών σχέσεων, είναι αλληλένδετη με την πρόοδο στο Κυπριακό, η οποία μεταφράζεται σε εποικοδομητική στάση από τουρκικής πλευράς και επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η απόκριση του Τούρκου προέδρου ήταν πως: ''θα δει το όλο ζήτημα, όταν επιστρέψει από την Αθήνα", όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη''.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Δεκεμβρίου 2023 - 20:20

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 26/2/24
16:40
Δέσμευση Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση φαινομένου "βαπτίσματος" πατατών ως κυπριακών
15:56
Η Τουρκία αξιώνει πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά μόνο για την Παλαιστίνη...
15:56
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
15:50
Υπέβαλε την παραίτηση της στον Αμπάς η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής
15:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.