Στη λήψη μέτρων αναφορικά με την πυρκαγιά σε σχολικό λεωφορείο προχώρησε η Κυβέρνηση

Η πυρκαγιά σε σχολικό λεωφορείο, οδήγησε αμέσως την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον, περιστατικά τα οποία θα θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών.

Κατόπιν διαδοχικών συσκέψεων με τους εμπλεκόμενους φορείς, ο υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, ανακοίνωσε σειρά μέτρων.

Αποφασίστηκε όπως, όλα τα οχήματα ιδίου τύπου με αυτό που άρπαξε φωτιά, τεθούν εκτός δρομολογίων, έως ότου εξεταστεί η μηχανική τους κατάσταση και εκδοθεί πιστοποιητικό συντήρησης, από εξειδικευμένο συνεργείο της κατασκευάστριας εταιρείας.

Παράλληλα, όλες οι εταιρείες που έχουν αναλάβει δημόσιες μεταφορές, θα κληθούν να υποβάλλουν πιστοποιητικά συντήρησης, υπογεγραμμένα από αδειούχο τεχνίτη οχημάτων.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τις εταιρίες να καταθέσουν πιστοποιητικά συντήρησης, για την ορθή λειτουργία του συστήματος αυτόματης πυρόσβεσης σε κάθε λεωφορείο. Μάλιστα, θα γίνει εισήγηση σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες να μην συμβάλλονται με εταιρείες λεωφορείων που εκτελούν μεταφορές κοινού, σε περίπτωση που τα οχήματα τους δεν διαθέτουν αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, σε καλή κατάσταση.

Τέλος, θα συσταθεί Ομάδα Διερεύνησης Σοβαρών Περιστατικών σε οχήματα δημόσιων μεταφορών, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες του Τμήματος Ηλεκτρο-μηχανολογικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

ΝΠ/ΠΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Δεκεμβρίου 2023 - 21:25

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Νίκος Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι αυτάρκεις
21:01
Ερευνητές εκτιμούν πως η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει τις θέσεις εργασίας
21:00
Μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
20:50
Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Μακεδονίτισσα.
20:46
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
19:45
Υπουργός Υγείας: Θετική η κυβέρνηση στην παράταση της κρατικής στήριξης προς τον ΟΚΥπΥ
18:06
Έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ΡΙΚ
17:56
Προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου
17:08
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 22/2/24
16:19
Τατάρ: Κόκκινη γραμμή η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο
16:15
Δαμιανού: Κατανόηση στις δυσκολίες για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.