Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Υφυπουργείου της η Βασιλική Κασσιανίδου

Φωτογραφία Αρχείου / PIO

Η Βασιλική Κασσιανίδου υπεραμύνεται των χειρισμών του Υφυπουργείου Πολιτισμού, σε ό,τι αφορά το σχέδιο χορηγιών "Θυμέλη 2024", για τις θεατρικές παραγωγές.

Μιλώντας στο Τρίτο, η Υφυπουργός Πολιτισμού εξήγησε πως το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί μέσω του σχεδίου, αυξήθηκε σημαντικά, συγκριτικά με πέρσι. Ωστόσο, πρόσθεσε, το κονδύλι πλέον διατίθεται με αξιοκρατικά κριτήρια, σε περισσότερους φορείς.

Η κυρία Κασσιανίδου ανέφερε ότι παλαιότερα, τα έξι μεγάλα θέατρα λάμβαναν από εκατόν-εξήντα χιλιάδες ευρώ χωρίς να καταθέτουν σχεδιασμό για τις παραγωγές τους και χωρίς αξιολόγηση.

"Πλέον", σημείωσε, "πενταμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων εξετάζει και βαθμολογεί τις αιτήσεις και ως εκ τούτου τα κονδύλια διατίθενται αξιοκρατικά".

Ανέφερε ότι στόχος του Υφυπουργείου είναι να στηρίξει τους φορείς του πολιτισμού και πρόσθεσε πως αυτή την στιγμή, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί 18 φορείς και συνολικά 30 παραστάσεις.

Η Βασιλική Κασσιανίδου ανακοίνωσε, παράλληλα, πως για το δεύτερο εξάμηνο του έτους - οπότε και θα διατεθεί το δεύτερο μισό της χορηγίας - το Υφυπουργείο θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση, καθότι πτυχές του προγράμματος χρήζουν βελτίωσης.

ΔΚ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου 2023 - 12:51

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.