Ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόσκληση για συνάντηση με Ερσίν Τατάρ δηλώνει ο πρόεδρος

Ανοικτός σε οποιαδήποτε πρόσκληση για συνάντηση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι προσεκλήθη μαζί με τον Ερσίν Τατάρ στην εκδήλωση του ειδικού αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Λήδρα Πάλας, στις 11 του μηνός, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης,  διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε ευκαιρία του δίνεται θα την αξιοποιεί.

Ξεκαθάρισε πως γνωρίζει πολύ καλά τι επιδιώκει μέσα από τις διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς για το θέμα του διορισμού απεσταλμένου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για γυναίκα η οποία προέρχεται από χώρα της λατινικής Αμερικής.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση θα δώσει σύντομα την απάντησή της στην πρόταση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά το άτομο αυτό.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση πως εντός της βδομάδας ο  Αντόνιο Γκουτέρες θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση για το θέμα.

Αναφερόμενος στα μέτρα που εφάρμοσε η κυβέρνηση στην νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο, είπε πως διακρίνει ειρωνεία γύρω από το  θέμα των ορατών και μη ορατών μέτρων που εφαρμόστηκαν.

Κάλεσε μάλιστα όσους ειρωνεύονται να επισκεφθούν την περιοχή.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι πρώτο του μέλημα είναι η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής και εξέφρασε χαρά για το γεγονός πως λόγω των μέτρων που εφαρμόστηκαν έχει ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας ανάμεσά τους.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2023 - 21:57

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 26/2/24
16:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.