Πίτερ Στάνο: Δεν συζητείται λύση δύο κρατών, η Κύπρος πρέπει να είναι ενωμένο νησί

Δεν συζητείται λύση δύο κρατών, η Κύπρος πρέπει να είναι ενωμένο νησί, δήλωσε ο Πίτερ Στάνο, Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Εξωτερικές Υποθέσεις.

Ο κύριος Στάνο απαντούσε σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με Κύπριους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

"Δεν εγκαταλείπουμε την Κύπρο, επειδή η Κύπρος είναι εμείς", πρόσθεσε και διαβεβαίωσε πως οτιδήποτε πράττουν οι Βρυξέλλες με την Τουρκία καθορίζεται από το τι η χώρα αυτή κάνει σε σχέση με την Ελλάδα ή την Κύπρο.

Ερωτηθείς για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, υπό τη σκιά των ενεργειών της σε βάρος τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, ο κύριος Στάνο τόνισε ότι η Κύπρος είναι κόκκινη γραμμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι το μέλλον της με την Ευρωπαϊκή Ενωση περνά μέσω της σχέσης της με την Κύπρο.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη στην Πύλα και στον Αγιο Δομέτιο, ο Πήτερ Στάνο, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ενεργά αναμεμειγμένη στην κατάσταση, τόσο μέσω δημόσιων δηλώσεων όσο και μέσω διπλωματικών καναλιών, με επίκεντρο τη συνεργασία με την Κύπρο και τις συνομιλίες με τα Ηνωμένα Εθνη προκειμένου να εξευρεθεί μια κατάλληλη και αποτελεσματική διευθέτηση.

ΕΑ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2023 - 21:58

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 26/2/24
16:40
Δέσμευση Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση φαινομένου "βαπτίσματος" πατατών ως κυπριακών
15:56
Η Τουρκία αξιώνει πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά μόνο για την Παλαιστίνη...
15:56
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
15:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.