Πίτερ Στάνο: Δεν συζητείται λύση δύο κρατών, η Κύπρος πρέπει να είναι ενωμένο νησί

Δεν συζητείται λύση δύο κρατών, η Κύπρος πρέπει να είναι ενωμένο νησί, δήλωσε ο Πίτερ Στάνο, Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Εξωτερικές Υποθέσεις.

Ο κύριος Στάνο απαντούσε σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με Κύπριους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

"Δεν εγκαταλείπουμε την Κύπρο, επειδή η Κύπρος είναι εμείς", πρόσθεσε και διαβεβαίωσε πως οτιδήποτε πράττουν οι Βρυξέλλες με την Τουρκία καθορίζεται από το τι η χώρα αυτή κάνει σε σχέση με την Ελλάδα ή την Κύπρο.

Ερωτηθείς για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, υπό τη σκιά των ενεργειών της σε βάρος τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, ο κύριος Στάνο τόνισε ότι η Κύπρος είναι κόκκινη γραμμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι το μέλλον της με την Ευρωπαϊκή Ενωση περνά μέσω της σχέσης της με την Κύπρο.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη στην Πύλα και στον Αγιο Δομέτιο, ο Πήτερ Στάνο, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ενεργά αναμεμειγμένη στην κατάσταση, τόσο μέσω δημόσιων δηλώσεων όσο και μέσω διπλωματικών καναλιών, με επίκεντρο τη συνεργασία με την Κύπρο και τις συνομιλίες με τα Ηνωμένα Εθνη προκειμένου να εξευρεθεί μια κατάλληλη και αποτελεσματική διευθέτηση.

ΕΑ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2023 - 21:58

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Ημερίδα με θέμα την Πολυτροπική κινητικότητα πραγματοποιείται στη Λάρνακα
10:24
Συνεχίζεται η άφιξη παράτυπων μεταναστών
08:54
Πρωτοφανές το φαινόμενο μαζικών μετακινήσεων ψηφοφόρων
08:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.