ΕΜΕΛ-Λεμεσός: 280 μαθητές επηρεάζονται από τον τερματισμό των δρομολογίων

Photo by ROY ISSA AFP

"Οι όροι για τοποθέτηση συστημάτων αυτόματης πυρόσβεσης στα λεωφορεία δεν ισχύουν για τις υπόλοιπες αστικές και υπεραστικές διαδρομές, για τις μαθητικές εκδρομές και για τα ιδιωτικά σχολεία", δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, Γιώργος Κυριάκου.

Τόνισε ότι "έμφαση πρέπει να δοθεί στον τεχνικό έλεγχο των λεωφορείων".

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΜΕΛ πρόσθεσε ότι η Εταιρία στη Λεμεσό χρησιμοποιεί καθημερινά 240 υπερσύγχρονα λεωφορεία και μόνο δεκαοκτώ διαδρομές, για μαθητές, ανεστάλησαν, στις οποίες δρομολογούνταν λεωφορεία υπεργολάβων.

Ο κύριος Κυριάκου τόνισε ότι τα λεωφορεία της ΕΜΕΛ είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις πρόνοιες της σύμβασης για μεταφορά μαθητών.

Υποστήριξε ότι περίπου 2 χιλιάδες λεωφορεία στην Κύπρο δεν έχουν πρόνοια αυτόματης πυρόσβεσης, κάτι όμως που συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τον κύριο Κυριάκου, το μέγιστο κόστος αγοράς συστήματος αυτόματης πυρόσβεσης για κάθε λεωφορείο, ανέρχεται περίπου στις 2 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Δεκεμβρίου 2023 - 12:58

Τελευταιες Ειδησεις

22 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Νίκος Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι αυτάρκεις
21:01
Ερευνητές εκτιμούν πως η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει τις θέσεις εργασίας
21:00
Μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
20:50
Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Μακεδονίτισσα.
20:46
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
19:45
Υπουργός Υγείας: Θετική η κυβέρνηση στην παράταση της κρατικής στήριξης προς τον ΟΚΥπΥ
18:06
Έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ΡΙΚ
17:56
Προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου
17:08
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 22/2/24
16:19
Τατάρ: Κόκκινη γραμμή η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο
16:15
Δαμιανού: Κατανόηση στις δυσκολίες για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.