Πρωτίστως πολιτικό χαρακτήρισε το θέμα των χαμηλόμισθων ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών

Φωτογραφία Αρχείου

"Πρωτίστως πολιτικό αλλά και οικονομικό" χαρακτήρισε το θέμα των χαμηλόμισθων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα της κλίμακας Α2-5-7, ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, πρόσθεσε ότι το θέμα άπτεται της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών και ότι, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, δεν είναι ορθολογικό να γίνεται διαπραγμάτευση.

Ο κύριος Παντελή υπενθύμισε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, υπήρξε συμφωνία για ρύθμιση του ζητήματος της ανέλιξης στην κλίμακα Α2-5-7, με βάση την οποία εργαζόμενοι που υπηρετούν για 18 χρόνια και άνω, θα έχουν τη δυνατότητα ανέλιξης στην κλίμακα Α7.

Ωστόσο υπέδειξε ότι, στην πορεία, προέκυψαν άλλα θέματα, που δυσκολεύουν την όλη κατάσταση.

Αναφερόμενος στο αίτημα περίπου χιλίων διακοσίων εργαζομένων να υπολογιστεί και προϋπηρεσία τους σε άλλες κλίμακες, πριν από την αναβάθμιση τους το 2020, ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι ενδεχόμενη αποδοχή αυτού του αιτήματος, θα δημιουργήσει ανελαστική δαπάνη που θα αποτελέσει προηγούμενο σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Δεκεμβρίου 2023 - 12:10

Τελευταιες Ειδησεις

22 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Νίκος Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι αυτάρκεις
21:01
Ερευνητές εκτιμούν πως η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει τις θέσεις εργασίας
21:00
Μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
20:50
Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Μακεδονίτισσα.
20:46
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
19:45
Υπουργός Υγείας: Θετική η κυβέρνηση στην παράταση της κρατικής στήριξης προς τον ΟΚΥπΥ
18:06
Έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ΡΙΚ
17:56
Προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου
17:08
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 22/2/24
16:19
Τατάρ: Κόκκινη γραμμή η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο
16:15
Δαμιανού: Κατανόηση στις δυσκολίες για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.