Αποχή από τους διαιτητές στη Σούπερ Λιγκ : Διαιτητές στην ΚΕΔ: «Ξεχείλισε το ποτήρι»

Την πρόθεσή τους για κινητοποιήσεις θα υλοποιήσουν οι διαιτητές της Stoiximan Super League. 'Ηρθαν σε γνώση της Αστυνομίας και της UEFA, οι καταγγελίες του Τάσου Παπαπέτρου για απειλές εναντίον του ίδιου και της οικογένειάς του, μετά το ματς ΒΟΛΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚ

Σύμφωνα ωστόσο με το «dikisports», οι Έλληνες ρέφερι δεν αρκούνται σ’ αυτό και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις εναντίον τους, θα απέχουν από τα παιχνίδια της προσεχούς αγωνιστικής.

Γι' αυτόν τον λόγο, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, δήλωσαν ομαδικό κώλυμα, με τη σχετική απόφαση να λαμβάνεται ομόφωνα και να έχει κοινοποιηθεί ήδη στον επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: «Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της ΚΕΔ

Αξιότιμα μέλη της ΚΕΔ,

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες και ξένοι διαιτητές όπως επίσης και μέλη της εκάστοτε ΚΕΔ έχουν γίνει μόνιμος στόχος, σάκος του μποξ και αποδιοπομπαίος τράγος μετάθεσης των ευθυνών.

Ανακοινώσεις που μένουν ατιμώρητες, προπηλακισμοί, bulling, καταστροφή χαρακτήρων, απειλές, λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, άγνοια βασικών κανονισμών των κανόνων παιχνιδιού, άγνοια βασικών κανόνων λειτουργίας του VAR είναι μόνο λίγα από αυτά που έχουν καταστήσει το κλίμα τοξικό για ποδόσφαιρο.

Τα συμβάντα του τελευταίου μήνα, με την βομβιστική επίθεση στο σπίτι και το μαγαζί του διαιτητή Ανδρέα Γκάμαρη αλλά και τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου και η οικογένεια του μετά τον αγώνα της Super League 1 στις 3/12/2023 Βόλος- Ολυμπιακός είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Στο παρελθόν έγιναν συναντήσεις, πήραμε υποσχέσεις αλλά δυστυχώς τα πράγματα οδεύουν όχι απλά προς το χειρότερο αλλά περισσότερο προς τον γκρεμό. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε οι Έλληνες διαιτητές και βοηθοί διαιτητές της 1ης κατηγορίας να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια.

Ως συνέπεια των ανωτέρω το σώμα διαιτητών και βοηθών διαιτητών 1ης κατηγορίας έχει λάβει την απόφαση να μην ασκήσει τα καθήκοντα του σε κανένα αγώνα ξεκινώντας από την 14η αγωνιστική της Super League 1 και μέχρι οι συνθήκες να καταστούν ομαλές για την σωματική ακεραιότητα μας!

Στόχος όλων από αυτήν μας την ενέργεια είναι να προστατεύσουμε εμάς και τις οικογένειές μας.

Γι’ αυτό το λόγο:

Παρακαλούμε άμεσα σε συνάντηση με τους Πρόεδρο ΕΠΟ, Πρωθυπουργό, Υπ. Δημοσίας τάξεως και Υπουργό Αθλητισμού.

Να απαγορεύονται και να τιμωρούνται οι επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων ομάδων κατά την δημοσίευση των ορισμών, πριν και μετά των αγώνων.

Άμεση εξιχνίαση των υποθέσεων ΒΙΑΣ κατά αξιωματούχων διαιτησίας».


Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2023 - 10:17

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.