Τα υπερβολικά ελλείμματα πρέπει να μειωθούν, όχι να δικαιολογηθούν λέει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών

Τα υπερβολικά ελλείμματα πρέπει να μειωθούν και όχι να δικαιολογηθούν, τόνισε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, καθώς οι συνομιλίες με τους ομολόγους του στην ΕΕ απέτυχαν να φέρουν μια σημαντική ανακάλυψη για τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων του μπλοκ.

«Τα υπερβολικά ελλείμματα πρέπει να μειωθούν, όχι να δικαιολογηθούν», είπε ο κ. Λίντνερ, εκφράζοντας ανησυχίες για το διορθωτικό σκέλος των δημοσιονομικών κανόνων, γνωστό ως Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ πλησίασαν σε συμφωνία για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ νωρίς την Παρασκευή, μετά από οκτώ συνεχόμενες ώρες συνομιλιών, αλλά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και ενδεχομένως άλλη μια συνάντηση για να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.

Ο κ. Λίντνερ είπε ακόμη ότι Γερμανία και Γαλλία βρίσκονται πλέον στο 92% για επίτευξη συμφωνίας σε σχέση με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, από το 90% που ανέφεραν χθες οι Υπουργοί των δύο χωρών. Αναφέρθηκε επίσης σε «μια πολύ θετική ατμόσφαιρα» στις συνομιλίες.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ αύξησε την Παρασκευή το ποσοστό συμφωνίας στο 95%.

«Σε αντίθεση με λίγους μήνες πριν, είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι χρειαζόμαστε σαφείς γραμμές ασφαλείας για τα ελλείμματα και για τη μείωση του χρέους», είπε από την πλευρά του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η τεχνική δουλειά.

Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ είναι ακόμη δυνατή, πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον κ. Λίντνερ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023 - 14:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
22:00
Διάγγελμα στο λαό θα απευθήνει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε απολογισμό του έργου του μετά από ένα χρόνο στην εξουσία
21:15
Υπουργός Εσωτερικών: Ανάγκη να επανεξεταστεί το καθεστώς της Συρίας
20:54
Ερντογάν: Η Άγκυρα θα σφίξει τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες του PKK
19:46
Δικαίωμα στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ
18:21
Νέα επίθεση των Χούθι σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
18:06
Ουκρανός Πρωθυπουργός: Δεν έχουν επηρεαστεί οι παραδόσεις όπλων οι οποίες είναι κρίσιμης σημασίας
17:35
Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει την κυπριακή πρωτοβουλία για τη Λωρίδα της Γάζας
17:02
Πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ
16:56
Υπουργός Οικονομικών: Σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές απέφερε η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα
16:22
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/03/24
16:11
Η άγνωστη ιστορία του Κάστρου Λα Κάβα - 3 Φεβρουαρίου 2024
15:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.