Πετρίδης: «Καλύψαμε €3.000.000, θέλουμε άλλα €5.000.000 – Έκδοση ομολόγων και κουπόνια, o ΑΠΟΕΛ δεν είναι ομαδούλα για να παραχωρηθεί σε κανέναν επενδυτή της ώρας» (vid)

Κάλεσμα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ για οικονομική στήριξη απευθύνει ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης.

Για να συνεχίσει όμως αυτή του την προσπάθεια χρειάζεται και την αρωγή του κόσμου, για να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, οι οποίες εκτιμούνται γύρω στα πέντε εκατομμύρια μέχρι το τέλος της σεζόν.  

Ο Πρόδρομος Πετρίδης σε συνέντευξη Τύπου το πρωί  ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων αξίας €3.000.000 και διάθεση 20.000 λαχνών αξίας 25 ευρώ έκαστος (σύνολο €500.000) με τον νικητή να κερδίζει διαμέρισμα στα Λατσιά. Τρεις οι πυλώνες της οικονομικής στήριξης, καθώς είναι σε εξέλιξη και η συμμετοχή σε ομόλογο ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, για όσους ενδιαφέρονται να επενδύσουν. Μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί περίπου το μισό ποσό, όπως ανέφερε ο Πρόδρομος Πετρίδης. Επιπρόσθετα η οικονομική στήριξη της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ποδόσφαιρο, μπορεί να γίνει και μέσω αγοράς μετοχών, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους της ομάδας να συμμετέχουν και στις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον της ομάδας.

Όσα δήλωσε ο Πρόδρομος Πετρίδης:

Αρχικά είπε: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι εδώ ενωμένος, δυνατός και θα διεκδικήσει όλα τα τρόπαια εντός Κύπρου. Παρά το ότι είμαστε μακριά από τίτλους τα τελευταία χρόνια, αυτό που θέλουν όλοι να φτάσουν είναι ο ΑΠΟΕΛ. Διαπιστώνουμε πως η πολεμική ενάντια στον ΑΠΟΕΛ αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο, αλλά δεν μας πτοεί και μπορούμε με τον κόσμο μας να αντέξουμε. Βλέπουμε επενδυτές και ακούμε για μετεγγραφές εκατομμυρίων τις τελευταίες μέρες. Η ΚΟΠ πρέπει να παρέμβει. Ο ΑΠΟΕΛ ότι πέτυχε το πέτυχε μόνος του, χωρίς ξένα δεκανίκια. Ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί τη δύναμη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο μας που κάνει έδρα μας κάθε γήπεδο που αγωνιζόμαστε. Ευχαριστώ το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Μας κάνουν περήφανους με την προσπάθεια τους. Είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και στον ΑΠΟΕΛ. Το λέω και ανατριχιάζω ότι η φετινή ομάδα έχει το καλύτερο κλίμα. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Κτυπώ ξύλο να συνεχίσουμε έτσι.

Πάμε τώρα στον λόγο που είμαστε εδώ, για την οικονομική ενίσχυση. Έχουμε ομόλογα για αγορές αξίας 3.000.000 ευρώ, των οποίων το 1.500.000 έχει ήδη διατεθεί σε παράγοντες και υποστηρικτές της ομάδες. Επίσης έχουμε 20.000 κουπόνια που κοστολογούνται από 25 ευρώ για κλήρωση ενός διαμερίσματος στα Λατσιά και ευχαριστούμε της Cyview. Θα πωλούνται μέσα από τα Orange Shop και λεπτομέρειες θα βρείτε στην ανακοίνωση που θα ακολουθήσει. Μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα δώρο αξίας 40.000».

Ποιο είναι το ποσό που χρειάζεται και περιμένει; «Όσο και να είναι, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε σωστοί. Να πληρώνουμε τους ποδοσφαιριστές και να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας. Όπως ανταπεξέλθαμε τόσο καιρό, όπως θα περάσουμε και τα κριτήρια του Μαρτίου. Το είχαμε πει πως θα ήταν στα 7-8 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε καλύψει τα 3 εκ. ευρώ από δικές μας προσπάθειες και προσπαθούμε να βρούμε τα άλλα 5 εκ. ευρώ».

Για τις μετεγγραφές: «Σε σχέση με τις άλλες ομάδες οι δικές μας είναι οι πιο ποιοτικές. Έχουμε πετύχει το μέγιστο και περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές».

Για τον επενδυτή: «Ο ΑΠΟΕΛ δεν είναι ομαδούλα για να παραχωρηθεί σε κανέναν επενδυτή της ώρας. Άλλο ο μακροχρόνιος επενδυτής και άλλο ο βραχυπρόθεσμος. Ενέργειες κάνουμε, συζητούμε με διάφορους, αλλά υπάρχουν κάποιες αρχές που δεν μπορούμε να τις παραβούμε».

Για τα οικονομικά: «Αν μείνουμε εκτός Ευρώπης υπάρχει σχέδιο για τη νέα σεζόν, αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως θα πάμε μέχρι τον Μάιο. Όπως έχουμε κάνει τα τελευταία τρία χρόνια να διεκδικούμε πρωτάθλημα και κύπελλο αυτή τη στιγμή, παρά τα προβλήματα μας, σε σχέση με άλλες ομάδες που πήραν πρωτάθλημα, μπήκαν ομίλους και είναι πίσω από εμάς αγωνιστικά».

Για το γήπεδο: «Είμαστε στη διαδικασία σχεδίων. Θα κάνουμε την αίτηση μας στην πολεοδομική. Θα το κάνουμε το γήπεδο. Για όλους όσους χλεύαζαν, το γήπεδο είναι η σωτηρία του ΑΠΟΕΛ αγωνιστικά και οικονομικά. Παίζει μεγάλο και καθοριστικό ρόλο η έδρα με αυτούς τους οπαδούς που έχουμε».

Αν θα αλλάξουν τα πλάνα με την αλλαγή κυβέρνησης: «Δεν παίζει ρόλο γιατί δεν έχουμε κάνει συμφωνία με καμία κυβέρνηση. Ο ΑΠΟΕΛ είναι κυβέρνηση (γέλια)».

Για το ότι πριν μερικούς μήνες δήλωνε πως ήθελε να αποχωρήσει από τον ΑΠΟΕΛ: «Μου δίνουν δύναμη οι παίκτες μου, η ομάδα μου και η πορεία μας».

Για τη διαιτησία: «Είπαμε να δώσουμε κάποιο χρόνο στον Μάζιτς για τους νέους διαιτητής. Χαίρομαι που ο ΑΠΟΕΛ ότι βρίσκεται στη 2η θέση και σύντομα θα είναι στην 1η θέση υπό το καθεστώς με ξένους διαιτητές. Επειδή πολλοί είπαν πως με το VAR δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλο τον ΑΠΟΕΛ. Υπάρχουν καλοί Κύπριοι διαιτητές, αλλά βλέπουμε κάποια λαθάκια. Το ίδιο και από τους ξένους. Εύχομαι οι ξένοι να βοηθήσουν τους Κύπριους».

Για τον Κβιλιτάια: «Είχα πρόταση γι’ αυτό το παιδί που κάθεται δίπλα μου (σ.σ. Κβιλιτάια), αλλά επέλεξα να μείνει και να μην τον παραχωρήσω, παρά το οικονομικό πρόβλημα και να τον κρατήσω εδώ μαζί μας. Ήταν μάλιστα, πρόταση με πολύ καλά λεφτά».

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος Πετρίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της χρονιάς, αφήνοντας την ίδια ώρα αιχμές για τον τρόπο που διοικούνται άλλες ομάδες από τους επενδυτές, καλώντας την ΚΟΠ να το διερευνήσει. "Βλέπουμε να γίνονται μετεγγραφές εκατομμυρίων, με 1.400.000 ευρώ για τις οποίες αμφιβάλλω. Διαπιστώνουμε ότι χρόνο με τον χρόνο ότι αν δεν ελεγχθεί από πλευράς ΚΟΠ αυτή η αλλαγή και μείνει ανεξέλεγκτη, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε εξαφάνιση ομάδων, όπως έγινε στην Αλκή".  

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου και οι αρχηγοί της ομάδας, με τον Γιώργο Εφραίμ να σημειώνει : " το αποδυτήριο του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να επιστρέψει η ομάδα στους τίτλους. Υπάρχει η ποιότητα, η θέληση, η δίψα και η πίστη. Κυρίως όμως υπάρχει το δέσιμο του συνόλου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Ως ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τον αγώνα της διοίκησης. "

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Φεβρουαρίου 2023 - 13:09

Τελευταιες Ειδησεις

15 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 15/4/24
11:27
Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια του Ιράν
10:46
Παγκύπριον Νάμα - 14 Απριλίου 2024
10:17
''À la carte'' προσέγγιση της Τουρκίας στα ψηφίσματα ΟΗΕ
09:57
Έκρηξη σε παραλιακό ξενοδοχείο στην περιοχή της Πύλας
09:10
Χωρίς νερό σήμερα περιοχές στη Λεμεσό λόγω βλάβης
08:58
Υπουργός Εσωτερικών: Νομότυπες οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό
08:47
Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές
08:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
06:30
Η Ρωσία αρνήθηκε να καταδικάσει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισράηλ
06:05
Σύσκεψη για το μέλλον της ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας
06:02
Επαναλειτουργούν σήμερα τα πλείστα σχολεία στο Ισραήλ
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.