Νέα αύξηση των επιτοκίων στην Κύπρο τον Δεκέμβριο

Νέα αύξηση στα δανειστικά επιτόκια και στα επιτόκια των καταθέσεων δείχνουν για τον Δεκέμβριο, στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων σημαίνουν και αύξηση του κόστους δανεισμού, με του δανειολήπτες να καλούνται να καταβάλουν πρόσθετα ποσά στις δόσεις τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 23 μονάδες και αντίστοιχα, αύξηση 20 μονάδων σημείωσε και το επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες.

Ανοδική πορεία έλαβε το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια καθώς και το επιτόκιο για δάνεια αγοράς κατοικίας, το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες, για ποσά μέχρι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αντίθετα, το επιτόκιο που αφορά δάνεια εταιρειών προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρουσιάστηκε μείωση για ποσά άνω του ενός ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Φεβρουαρίου 2023 - 16:01

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Πρωτόκολλο για την διαχείριση κρίσεων στα σχολεία
13:39
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
13:10
Τελετή επαναπατρισμού οστών 15 ηρώων του 1974 από την Ελλάδα
12:49
ΟΕΒ: Κλινικές θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους
12:18
Λετυμπιώτης: Η πρωτοβουλία "Αμάλθεια" συνεχίζεται κανονικά (Βίντεο)
12:08
Επίσημη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου
11:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/05/24
11:04
Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια
10:49
Λαβρόφ: Η Κίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
10:29
Υπουργός Εργασίας: Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το Λιμάνι Λάρνακας
09:50
Καθυστερήσεις μέχρι και τα 3 χρόνια στην εξέταση ενστάσεων
08:45
Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης: Απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 135.000 ευρώ
06:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.