Δένδιας – Μπλίνκεν: Η δυνατή συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ έχει γίνει ακόμα πιο ισχυρή (Βίντεο)

Οι σχέσεις Αθηνών και Ουάσιγκτον  δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν πιο  στενές, επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων με τον ομόλογο του Νίκο Δένδια, ο κύριος Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για την μεγάλη βοήθεια που απέστειλε μετά το σεισμό στην Τουρκία.

Ανέφερε επίσης οτι η παρούσα συγκυρία θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών, προσθέτοντας οτι πρέπει να αποφεύγονται  απειλές που προκαλούν ένταση.

Οι δύο χώρες, πρόσθεσε, θα πρέπει να εξεύρουν τρόπους να επιλύσουν ειρηνικά τις μεταξύ τους μακροχρονιες διαφορές, κατι που είναι προς το  συμφέρον και των δυο λαών.

Αναφερόμενος στο Ουκρανικό ο Άντονι Μπλίνκεν  σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα μια σιωπηλή δύναμη στήριξης στην Ουκρανία μέσω του ΝΑΤΟ.

Οι σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένων  Πολιτειών έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους, ανέφερε έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Επεσήμανε πως η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, σημειώνοντας οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τον μεγαλύτερό εταίρο της χώρας στον ενεργειακό τομέα.

Επανέλαβε επίσης πως η ελληνική εξωτερική πολιτική βασίζεται στην πλήρη εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του  Δικαίου της Θάλασσας, στον σεβασμό του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταδίκης της απειλής ή της χρήσης βίας.

Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κύριος Δένδιας, από την πρώτη στιγμή προσέφερε βοήθεια στην Ουκρανία και συντάχθηκε αμέσως με τις αποφάσεις και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Το πρωί οι υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών κήρυξαν την έναρξη του 4ου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Στρατηγικός Διάλογος καλύπτει την συνεργασία σε τομείς που αφορούν περιφερειακά Ζητήματα, Αμυνα και Ασφάλεια, επιβολή Νόμου και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ανθρωπιστικές προκλήσεις, ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών, εμπόριο και επενδύσεις, ενέργεια, περιβάλλον και δεσμούς μεταξύ των δύο λαών.

Δ.Κ./ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουαρίου 2023 - 11:58

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Αντόνιο Γκουτέρες: O Λίβανος θα μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα
20:19
Κρίσιμες εκλογές στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας
19:46
Κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Άλφαμεγα
19:20
Ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου
19:19
Ανοικτή μάχη ξεκαθαρίσματος λογαριασμών δηλώνει η Χεζμπολά
18:21
Έντονη ανησυχία ΕΕ για κλιμάκωση στο Λίβανο
18:19
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ κατά της διαφθοράς
17:37
Εγκληματική η ισραηλινή έφοδος λέει το Al Jazeera
17:35
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Λεμεσό και Λάρνακα
17:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
16:27
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
15:19
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
14:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.