Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της τραγωδίας στην Ελλάδα - Εντός της ημέρας η ταυτοποίηση των σορών (Βίντεο)

Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της τραγωδίας στην Ελλάδα.

Στους 46 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 12 σοροί είναι εφικτό να αναγνωριστούν, ενώ για τις υπόλοιπες 32 απαιτείται ανάλυση γενετικού υλικού, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Ελλάδα - Λάρισσα - Τρένα - Φώτο από ψηλά - Photo by STRINGER AFP.jpg

Photo by STRINGER / AFP

Πηγές της Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν ότι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εντοπισμού, άλλων δύο ή τριών σορών - ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο ορισμένες να έχουν εξαϋλωθεί.

Πενηντα-επτά από τους τραυματίες, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι έξι -ηλικίας 21ος έως 26 ετών - σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ελλάδα - Λάρισσα - Τρένα - Photo by Sakis MITROLIDIS AFP.jpg

Photos by Sakis MITROLIDIS AFP

Σε μία άλλη εξέλιξη, στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος ζήτησε προθεσμία και θα απολογηθεί το Σάββατο. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι έχει αναλάβει την ευθύνη, στο βαθμό που του αναλογεί.

Σε βάρος του 59χρονου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών που οδήγησε στο θάνατο πολλών ανθρώπων, καθώς και για κατά συρροή ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες, από αμέλεια.

   Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο τρένο. Άνθρωποι οι οποίοι σώθηκαν την υστάτη, ανέφεραν ότι στον σταθμό της Λάρισας επιβιβάστηκαν και άλλα άτομα, τα οποία πλήρωσαν εισιτήριο πάνω στο τρένο.

Ελλάδα - Λάρισσα - Τρένα - Εσωτερρικό τρένου - Photo by Sakis MITROLIDIS AFP small.jpg

Συνεχίζουν να αγνοούνται οι δύο Κύπριοι φοιτητές που επέβαιναν στο τρένο (βίντεο)

Οι δύο Κύπριοι αγνοούμενοι δεν βρίσκονται ούτε στη λίστα των θυμάτων, ούτε στη λίστα των τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη, ως εκ τούτου, συνεχίζουν να θεωρούνται αγνοούμενοι, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου.

Μιλώντας στο Τρίτο, εξέφρασε την ελπίδα ότι η τύχη των δύο φοιτητών θα διακριβωθεί το συντομότερο.

Ο κύριος Κορνηλίου επισήμανε πως δεν είναι γνωστός ο συνολικός αριθμός των Κυπρίων που επέβαιναν στο τρένο, καθώς λόγω πανικού, δεν υπήρξε ταυτοποίηση όλων των επιβατών.

Παράλληλα τόνισε ότι εντοπίστηκε μόνο ένας Κύπριος τραυματίας ο οποίος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες που αφορούν άτομα τα οποία δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, διαβεβαίωσε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος βρίσκεται στη Λάρισα, στο πλευρό των οικογενειών των δύο κυπρίων αγνοουμένων.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κενεβέζος είπε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας βρίσκονται πολλά άτομα που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Τόνισε ότι αυτό το οποίο συμβαίνει είναι συγκλονιστικό και υπέδειξε πως ο ίδιος δεν έχει βιώσει ξανά τέτοιας έκτασης τραγική κατάσταση, με την αναζήτηση τόσων ανθρώπων που έχουν χαθεί χωρίς κανένα λόγο

Έως το μεσημέρι η ταυτοποίηση των σορών

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη, υπάρχουν πάνω από 10 αγνοούμενοι , ενώ έως το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα θα έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των σορών με την μέθοδο γενετικού υλικού.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΕΡΤ

Μ.Χ/ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2023 - 15:57

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ κατά της διαφθοράς
17:37
Εγκληματική η ισραηλινή έφοδος λέει το Al Jazeera
17:35
Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Λεμεσό και Λάρνακα
17:28
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
16:27
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
15:19
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
14:48
Προσοχή έντονη βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λάρνακας
14:35
Νετανιάχου: Πλήξαμε τη Χεζμπολά με τρόπο που δεν θα μπορούσε να φανταστεί
13:32
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
13:24
Μαλαισία: Εκατοντάδες συλλήψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών
11:55
Ετοιμότητα για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες
11:48
Απάντηση κυβέρνησης σε Κουλία και ΑΚΕΛ για Γενικό Ελεγκτή
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.