Υπουργός Παιδείας: Μέχρι τον Μαϊο, θα είναι έτοιμη η πρόταση για τα τετράμηνα για την επόμενη χρονιά

Προσωρινή είναι η απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας για την εξέταση του δεύτερου τετραμήνου με κύριο στόχο να βοηθήσει τους μαθητές για τη φετινή χρονιά, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου. Μιλώντας στο Τρίτο, η κύρια Μιχαηλίδου είπε ότι μέχρι τον Μαϊο, θα είναι έτοιμη η πρόταση για την επόμενη χρονιά. Σημείωσε ότι η πρόταση θα αντιμετωπίζει όλα τα σοβαρά θέματα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το θέμα δεν είναι πόσο διδάσκεις, αλλά τί και πώς το διδάσκεις, ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας. Παράλληλα επισήμανε πως η ενδιάμεση εξέταση πρέπει να παραμείνει. Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος είπε ότι με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας υπήρξαν κάποια βελτιωτικά μέτρα. Επανέλαβε την εισήγηση της οργάνωσης για κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης, υποδεικνύοντας ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι επιβεβλημένη η μείωση της εξεταστέας ύλης.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή, ο Πρόεδρος των Οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Λοϊζος Κωνσταντίνου, είπε ότι η θέση για διόρθωση της βαθμολογίας των μαθητών για το πρώτο τετράμηνο, δεν μπορούσε να υιοθετηθεί, λόγω της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας. Ωστόσο χαρακτήρισε θετικό το ότι το Υπουργείο Παιδείας, αναγνωρίζοντας πως τα πράγματα δεν είχαν λειτουργήσει με ορθό τρόπο, προχώρησε σε διευθετήσεις για δεύτερο τετράμηνο.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2023 - 09:58

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Λετυμπιώτης: Η πρωτοβουλία "Αμάλθεια" συνεχίζεται κανονικά (Βίντεο)
12:08
Επίσημη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου
11:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/05/24
11:04
Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια
10:49
Λαβρόφ: Η Κίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
10:29
Υπουργός Εργασίας: Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το Λιμάνι Λάρνακας
09:50
Καθυστερήσεις μέχρι και τα 3 χρόνια στην εξέταση ενστάσεων
08:45
Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης: Απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 135.000 ευρώ
06:50
Ινδία: Θερμοκρασία ρεκόρ 52,9 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε χθες
06:50
Εκλογές στη Βρετανία: Το κοινοβούλιο διαλύθηκε επισήμως
06:12
ΟΗΕ: Νέα έκκληση Γουένσλαντ για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
06:04
Μάρκα: Μεντιλίμπαρ ο θεός του Ολύμπου
05:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.