Ικανοποίηση Προέδρου Χριστοδουλίδη για την ανταπόκριση που έτυχε η πρότασή του στις Βρυξέλλες - Ολιγόλεπτη συνομιλία με Γκουτέρες (Βίντεο)

Αποστολή Στέλλα Μιχαήλ

Ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είχε στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λίγο πριν από την έναρξη του γεύματος εργασίας των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

53F84ED2-C543-4571-9199-BEB9C7974FFD.jpeg

Όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του ΡΙΚ στη βελγική πρωτεύουσα, Στέλλα Μιχαήλ, προσερχόμενος στο γεύμα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι προσέβλεπε σε μια συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα.

3A916B05-E1D2-4EE7-A464-ED91FDE7B72B.jpeg

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών και στο ζήτημα του Κυπριακού, όπως συμβαίνει σήμερα στο θέμα της Ουκρανίας.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΡΩΠΑΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.jpg

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση για την ανταπόκριση της οποίας έτυχε στις Βρυξέλλες, η πρωτοβουλία του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό.

Διευκρίνισε ότι η προτεινόμενη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΕΥΡΩΠΑΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ.jpg

Ανέφερε ότι η εισήγηση είναι όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπηθεί στη διαδικασία από πολιτική προσωπικότητα και όχι από τεχνοκράτη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι, σε αυτή τη φάση, το βασικό ζητούμενο είναι η άρση του αδιεξόδου, επισημαίνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δ.Κ./Σ.Σ / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2023 - 22:34

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιουνίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ούρσουλα για ηγεσία Κομισιόν
16:51
Το ΝΑΤΟ προαναγγέλλει ανάπτυξη περαιτέρω πυρηνικών όπλων -Οργίλη αντίδραση Ρωσίας
16:44
Νορβηγία: Οικονομική βοήθεια ύψους 8,7 εκ. ευρώ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
16:39
Γερμανία: Διαπραγματεύσεις για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2025
16:31
Τετ-α-τετ Στέφανου -Στέφανου με φόντο τον Παρθενώνα! -Στο επίκεντρο και το Κυπριακό
16:17
Καταγγελίες για εικονικούς φοιτητές στα κατεχόμενα
16:07
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 17/6/2024
16:02
Η Ελλάδα απορρίπτει τις κατηγορίες του BBC για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών
15:34
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Ράφα
15:28
Συζήτηση στη Βουλή για τα πανωτόκια
15:02
Αυτοδυναμία Εργατικών και καταποντισμό Τόρις συνεχίζουν να δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
14:45
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 17/6/2024
14:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.