Ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο Πρόεδρος για ενεργότερη συμμετοχή της ΕΕ στο Κυπριακό (Ηχητικό)

Κωνσταντίνος Λετυμπίωτης Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρωινό Δρομολόγιο

Την πρότασή του, για ενεργότερη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, παρουσίασε σήμερα στη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ετοίμασε αναλυτικό άτυπο έγγραφο εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνονται ο οδικός χάρτης και κίνητρα προς την Τουρκία, με στόχο την άρση του αδιεξόδου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι πρώτες αντιδράσεις από τις επαφές του Πρόεδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, είναι θετικές.

"Ο ρόλος της Ευρωπαϊκης Ενωσης", επανέλαβε, "πρέπει να είναι καταλυτικός και υποστηρικτός, χωρίς να υποκαθιστά τα Ηνωμένα Εθνη".

Ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι οι προσπάθειες και  επαφές της κυβέρνησης θα συνεχιστούν με εντατικό τρόπο, με στόχο να γίνει η σωστή προετοιμασία, για επανέναρξη των συνομιλιών, μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2023 - 14:47

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Σαφείς οδηγίες για πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Αβακούμ έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος
15:09
Υπουργός Παιδείας: Υπήρξα μάρτυρας αποκάλυψης μαρτυρίας που αφορά σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου
14:59
Συνάντηση Μακρόν με Βαρθολομαίο στο Παρίσι
14:57
Λαβρόφ: Η δυτική υποστήριξη στο Κίεβο αυξάνει την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου
13:55
Ιραν: Το πυρηνικό πρόγραμμα εξυπηρετεί μόνο ειρηνικούς σκοπούς
13:09
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
13:00
Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Γυμνάσιο Λιβαδιών
12:31
Παραιτήθηκε ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού στρατού
12:00
Στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα ετοιμάζει το Ισραήλ
11:24
Πρόεδρος: Δυσάρεστη εξέλιξη όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
11:08
Άγνωστοι απέσπασαν καμπάνα από παρεκκλήσι
10:52
Ελεγκτική: Σε σχέδια εξόντωσης Μιχαηλίδη
09:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.