Η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν πιο ισχυρούς δεσμούς, λέει η Μέτσολα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτρέψει τη σύγκρουση εντός των συνόρων της προωθώντας και όχι υποτάσσοντας τα συμφέροντα των πολιτών της, προστατεύοντας τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλα τα κράτη μέλη της και η ειρήνη πρέπει να παραμείνει ο απώτερος στόχος μας, δηλώνει η Πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα, σε χαιρετισμό το Σάββατο σε εκδήλωση στη σχολή Κένεντι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

'Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΚ, είπε πως για να υπάρξει ειρήνη πρέπει να υπάρχει η Ουκρανία και για να γίνει αυτό η χώρα χρειάζεται την υποστήριξη μας.  Η Πρόεδρος του ΕΚ είπε ότι η  δημοκρατία θέλει προσπάθεια και χρειάζεται ηγεσία και η ηγεσία είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε τις κρίσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη, στην ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό καθώς και τις μεταναστευτικές προκλήσεις που δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί σωστά.

Η κ. Μέτσολα είπε ότι ΕΕ και ΗΠΑ μπορεί κάλλιστα να είναι στενοί σύμμαχοι, αλλά καθώς η παγκόσμια οικονομία αγωνίζεται να ανακάμψει, πρέπει να γίνουν ολοένα και πιο στενοί φίλοι και να δημιουργήσουν ισχυρότερους, αμοιβαία επωφελείς, οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ανανέωση της διατλαντικής μας συμμαχίας είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες και πολύ επικίνδυνες πραγματικότητες που διαμορφώνουν τις κοινωνίες και τις κοινότητές μας», είπε.

Η κ. Μέτσολα ανέφερε παράλληλα πως η ΕΕ και οι ΗΠΑ είναι δύο από τα ισχυρότερα οικονομικά μπλοκ στον πλανήτη, αλλά η πραγματική τους δύναμη έγκειται στο γεγονός ότι και οι δύο δεν ασχολούνται μόνο με τα οικονομικά θέματα, αλλά και με κάτι πολύ βαθύτερο.

Ανέφερε ότι πρέπει να ακουστεί η φωνή μας για την υπεράσπιση μιας ισχυρής πολιτικής που βασίζεται σε αξίες διαφορετικά κινδυνεύουμε να «πνιγούμε» από τον λαϊκισμό.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2023 - 20:09

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

15 Απριλίου
Ξαναρχίζουν τα έργα στη μαρίνα της Λάρνακας
12:59
Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό το βάρος των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
12:52
Εστρατεία για την πρόληψη της Ηπατίτιδας
12:48
Χρίστος Ανδρέου: Λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα εν μέσω περιφερειακών εξελίξεων
12:19
Στο Λονδίνο το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
12:16
Διεθνής σύνοδος για το Σουδάν αρχίζει σήμερα στο Παρίσι
12:06
Πυροβολισμοί κατά οικίας σε κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου
11:47
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 15/4/24
11:27
Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια του Ιράν
10:46
Παγκύπριον Νάμα - 14 Απριλίου 2024
10:17
''À la carte'' προσέγγιση της Τουρκίας στα ψηφίσματα ΟΗΕ
09:57
Έκρηξη σε παραλιακό ξενοδοχείο στην περιοχή της Πύλας
09:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.