Επιχείρηση καθαρισμού πετρελαιοκηλίδας ανοιχτά του Ντόρσετ στη Νοτιοδυτική Αγγλία

Φώτο - Αρχείου / Photo by ALEXIS HUGUET / AFP

Μείζον περιστατικό έχει κηρυχθεί από τη νύχτα της Κυριακής στην κομητεία Ντόρσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας μετά από τη διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα από εγκαταστάσεις στην περιοχή Πέρμπεκς.

Η επονομαζόμενη Wytch Farm της εταιρείας Perenco είναι μία από τις μεγαλύτερες χερσαίες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στην Ευρώπη.

Υπολογίζεται ότι μέχρι να εντοπιστεί και να σφραγιστεί η διαρροή, ποσότητα ίση με 200 βαρέλια είχε χυθεί στη θάλασσα, με τη σύνθεση του υγρού να είναι 85% νερό και 15% πετρέλαιο.

Η εταιρεία Perenco, που αγόρασε την εγκατάσταση από την BP το 2011, έκανε λόγο για «περιορισμένη διαρροή πετρελαίου». Διαβεβαίωσε πως η κινητοποίηση ήταν άμεση και πως η διαρροή σταμάτησε και η κηλίδα περιορίστηκε γρήγορα. Διεξάγεται δε έρευνα για τα αίτια της διαρροής.

Πάντως ο επικεφαλής του τοπικού δημοτικού συμβουλίου Φίλιπ Μπρόντχεντ είπε ότι το πετρέλαιο πρόλαβε να φτάσει στη γύρω θαλάσσια περιοχή.

Η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας Ην. Βασιλείου έχει εκδώσει προειδοποίηση προς τους κατοίκους να αποφεύγουν την κολύμβηση στο λιμάνι της πόλης Πουλ και στη γύρω θαλάσσια περιοχή. Τόνισε πως όποιος έχει έρθει σε επαφή με το πετρέλαιο πρέπει να πλυθεί άμεσα με σαπούνι και νερό και πως σε περίπτωση επαφής των οφθαλμών με πετρέλαιο θα πρέπει άμεσα να ξεπλυθούν καλά.

Η Perenco είπε ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες τοπικές αρχές για την επιχείρηση καθαρισμού που έχει αρχίσει.

Πηγή: ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός

Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαρτίου 2023 - 13:47

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
13:00
Εκτός λειτουργίας το λογισμικό του ΓΕΣΥ
12:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 27/05/24
11:25
Συνάντηση με την διεύθυνση του ΟΚΥπΥ έχουν οι συντεχνίες των νοσηλευτών
10:23
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Εμίρης του Κατάρ
09:29
Η Βόρειος Κορέα θέτει σε τροχιά νέο κατασκοπευτικό δορυφόρο
06:11
Συνελήφθη τούρκος εμπρηστής στην Ελλάδα
06:03
Απογοήτευση Γκουτέρες επειδή δεν εφαρμόζονται αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου
05:58
Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εξωτερικών
05:54
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στους Πρωταθλητές Ευρώπης
05:51
Πρωταθλητής Ευρώπης στο Μπάσκετ ο Παναθηναϊκός
05:45
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/05/24
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.