Eurostat: Στο 7,3% η ανεργία στην Κύπρο τον Φεβρουάριο

Μικρή μείωση στο 7,3% κατέγραψε ο εποχιακά προσαρμοσμένος δείκτης της ανεργίας στην Κύπρο τον περασμένο μήνα από 7,4% τον Ιανουάριο, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022, όταν βρισκόταν στο 6,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat.

Σε επίπεδο Ευρωζώνης, ο δείκτης ανεργίας παρέμεινε σταθερός στο 6,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο και μειώθηκε σε σχέση με πέρσι τον Φεβρουάριο, όταν βρισκόταν στο 6,8%.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, τον Φεβρουάριο του 2023 συνολικά 13,120 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ ήταν άνεργοι, εκ των οποίων τα 11,142 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη. Συγκριτικά με τον Ιανουάριο, η ανεργία μειώθηκε κατά 24 χιλιάδες άτομα στην ΕΕ και κατά 59 χιλιάδες άτομα στην Ευρωζώνη.

Στην Κύπρο, η ανεργία ανερχόταν περίπου στα 36 χιλιάδες άτομα τον Φεβρουάριο, με τον αριθμό να παραμένει σταθερός σε σχέση με τον Ιανουάριο και να καταγράφει αύξηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2022.


Ουσιαστικά σταθερή η ανεργία των νέων στην ΕΕ

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον Φεβρουάριο του 2023 οι νέοι άνεργοι (κάτω των 25 ετών) έφθαναν τα 2,799 εκατομμύρια στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 2,283 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη, αριθμοί που αντιστοιχούν σε δείκτη νεανικής ανεργίας 14,5% στην ΕΕ και 14,4% στην Ευρωζώνη.

Ο δείκτης ανεργίας των νέων στην ΕΕ σημείωσε αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (από 14,4%), ενώ παρέμεινε σταθερός στην Ευρωζώνη.

Για τον εποχιακά προσαρμοσμένο δείκτη της ανεργίας μεταξύ των νέων στην Κύπρο για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δεν υπάρχουν ενημερωμένα στοιχεία, καθώς η Κύπρος είναι από τις χώρες που παρέχουν δεδομένα σε τετραμηνιαία βάση. Πέρσι το Δεκέμβριο, ο δείκτης για τη χώρα βρισκόταν στο 18,6%, ποσοστό που αντιστοιχούσε σε περίπου 8 χιλιάδες άνεργους νέους.


Σταθερά ψηλότερη η ανεργία στις γυναίκες στην Κύπρο

Ο δείκτης της ανεργίας μεταξύ των γυναικών στην ΕΕ τον Φεβρουάριο βρισκόταν στο 6,4%, παραμένοντας σταθερός σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ σταθερός παρέμεινε και ο δείκτης ανεργίας για τους άνδρες στο 5,7%.

Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης ανεργίας για τις γυναίκες μειώθηκε ελαφρά στο 7% (από 7,1% τον Ιανουάριο), ενώ ο δείκτης ανεργίας για τους άνδρες παρέμεινε σταθερός στο 6,2%.

Στην Κύπρο, ο δείκτης της ανεργίας για τις γυναίκες παρέμεινε σταθερός σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα που ήταν στο 8,7%, αλλά σημαντικά ψηλότερος από αυτόν για τους άνδρες, που επίσης παρέμεινε σταθερός στο 6,1%.M.B


Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2023 - 15:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
21:57
Συνελήφθη 30χρονη για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία
21:10
Τη διεξαγωγή έρευνας για τους φονικούς βομβαρδισμούς σε γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα, ζητά ο Μπορέλ
20:37
Ελλάδα: 13 συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Άνδρο
19:49
Βρετανία: Η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προκάλεσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέει ο Φάρατζ
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 22/06/24
16:05
Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας στις πληγείσες από πυρκαγιές κοινότητες Λευκωσίας
15:37
Ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων στην Πόλη της Γάζας
15:20
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην Άνδρο, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
14:45
Foreign office για απειλές Χεζμπολάχ: Οι Βρετανικές Βάσεις δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό
14:06
Επίθεση της Ρωσίας προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας
13:16
Συνέχεια στην εμπορική αντιπαράθεση Κίνας - Ευρωπαϊκής Ένωσης
13:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.