Περισσότερες από 100 πυρκαγιές καίνε δασικές εκτάσεις στην Ισπανία

Στην Ισπανία, περισσότερες από 100 πυρκαγιές, πολλές από τις οποίες είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, μαίνονται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι περισσότερες από αυτές - συνολικά 91 - κατακαίνε μεγάλες εκτάσεις στην αυτόνομη περιφέρεια της Αστούριας.

Οι πυρκαγιές πήραν διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων και ως αποτέλεσμα, πολλοί δρόμοι έκλεισαν και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους πολλές εκατοντάδες άνθρωποι.

Η παραθαλάσσια πόλη Βαλντές περικυκλώθηκε από τις φλόγες και έχει αποκλειστεί από την υπόλοιπη χώρα, ενώ στο Οβιέδο, την πρωτεύουσα της Αστούριας, οι φλόγες έφθασαν μέχρι τα πρώτα σπίτια εξαιτίας πυρκαγιάς στο όρος Ναράνκο.

Ο πρόεδρος των Αστουρίων, αναφερόμενος στους εμπρηστές, έκαμε λόγο για πραγματικούς τρομοκράτες, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο ζωές, χωριά και πόλεις.

Η Ισπανία υποφέρει από μακροχρόνια ξηρασία και οι αρχές πιστεύουν ότι η περίοδος των πυρκαγιών, που μέχρι τώρα περιοριζόταν μόνο στο καλοκαίρι, θα αρχίζει από την άνοιξη, ακόμα και από το φθινόπωρο, ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης.

Το 2022, μια μαύρη χρονιά για την Ευρώπη, η Ισπανία ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο, αφού καταγράφηκαν σχεδόν 500 πυρκαγιές που έκαναν στάχτη 3 εκατομμύρια στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης.Ε.Α / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2023 - 20:14

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Με δύο αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Euro2024
05:17
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/06/24
05:07
22 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
21:57
Συνελήφθη 30χρονη για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία
21:10
Τη διεξαγωγή έρευνας για τους φονικούς βομβαρδισμούς σε γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα, ζητά ο Μπορέλ
20:37
Ελλάδα: 13 συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Άνδρο
19:49
Βρετανία: Η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προκάλεσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέει ο Φάρατζ
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 22/06/24
16:05
Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας στις πληγείσες από πυρκαγιές κοινότητες Λευκωσίας
15:37
Ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων στην Πόλη της Γάζας
15:20
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην Άνδρο, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
14:45
Foreign office για απειλές Χεζμπολάχ: Οι Βρετανικές Βάσεις δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό
14:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.