Ελλάδα - εικόνες ντροπής: Πλήρωμα ασθενοφόρου έπλυνε με λάστιχο γυμνή ηλικιωμένη σε πιλοτή πολυκατοικίας

Στην Ελλάδα, αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί φωτογραφία που εικονίζει υπαλλήλους του δημοτικού ασθενοφόρου του Δήμου Ωρωπού να επιχειρούν απολύμανση σε ηλικιωμένη γυναίκα.

Το περιστατικό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου σε σπίτι πολυκατοικίας στην παραλία Μαρκοπούλου του Δήμου Ωρωπού.

Γείτονες από πολλές ημέρες νωρίτερα είχαν παραπονεθεί για τις υγειονομικές συνθήκες που ζει η 69χρονη γυναίκα.

Καταγγελία των γειτόνων

Μετά από καταγγελία των γειτόνων αστυνομικοί του Α.Τ. Ωρωπού μαζί με το προσωπικό του ασθενοφόρου το οποίο χειρίζεται ιδιωτική εταιρία που είναι συμβεβλημένη με τον Δήμο, έπεισαν την γυναίκα να ανοίξει την πόρτα.

Έπαθαν σοκ με την κατάσταση που αντίκρισαν καθώς το σπίτι ήταν γεμάτο απορρίμματα και η 69χρονη βίωνε πάνω σε ακαθαρσίες και η ίδια υγειονομικά ήταν σε άσχημη κατάσταση. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου τοποθέτησε την ηλικιωμένη στην πιλοτή και την απολύμανε πριν τη διακομίσει στο νοσοκομείο.

Νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Εκεί τραβήχτηκε και η φωτογραφία η οποία ωστόσο προκαλεί αλγεινή εντύπωση και πολλές αντιδράσεις μέσω των social media.  Η γυναίκα νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό και σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά δεν συναινούσε για να μπουν στο σπίτι της οι υπηρεσίες του Δήμου ώστε να προχωρήσουν σε καθαρισμό και απολύμανση.

Μηνύσεις και Ε.Δ.Ε. από τον δήμαρχο

Το απόγευμα της Κυριακής 5/3 τοποθετήθηκε για το θέμα ο και ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος έδωσε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΑΤ

πηγή: ethnos.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαρτίου 2023 - 09:32

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
15:19
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
14:48
Προσοχή έντονη βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λάρνακας
14:35
Νετανιάχου: Πλήξαμε τη Χεζμπολά με τρόπο που δεν θα μπορούσε να φανταστεί
13:32
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
13:24
Μαλαισία: Εκατοντάδες συλλήψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών
11:55
Ετοιμότητα για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες
11:48
Απάντηση κυβέρνησης σε Κουλία και ΑΚΕΛ για Γενικό Ελεγκτή
11:47
45 νεκροί από πυραυλική επίθεση στο Λίβανο
10:38
Συλλήψεις ανηλίκων στο Ανόρθωση - Ομόνοια
10:14
Μιανμάρ: 384 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκ
08:25
Επιδιώκει εξομάλυνση σχέσεων Τουρκίας - Συρίας ο Ερντογάν
08:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.