Ελλάδα: Προκηρύχθηκαν και επισήμως οι βουλευτικές εκλογές

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα. Έχουν προκηρυχθεί και επισήμως για την 21η Μαΐου, μετά τη δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για διάλυση της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε το πρωί την περί τούτου πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σε διάγγελμα αργότερα προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης τόνισε ότι η πολιτική σταθερότητα αποτελεί εθνική αναγκαιότητα, προσθέτοντας ότι η τροχιά προόδου είναι ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα.

Απαριθμώντας τα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα απαντά στις διεθνείς προκλήσεις και κατακτά τις εθνικές διεκδικήσεις.

Αναφερόμενος στη διεθνή θέση της Ελλάδας, ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα πρέπει να εδραιωθεί ως γεωστρατηγική και ενεργειακή δύναμη, θωρακίζοντας τα σύνορά της από το μεταναστευτικό, αλλά και από κάθε άλλο κίνδυνο. Και δυναμώνοντας, επεσήμανε, τη φωνή της, που πλέον ακούγεται παντού: στο αμερικανικό Κογκρέσο, στις Βρυξέλλες και σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες.

AK

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Μιανμάρ: 384 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκ
08:25
Επιδιώκει εξομάλυνση σχέσεων Τουρκίας - Συρίας ο Ερντογάν
08:24
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
07:02
Λουκέτο για 45 μέρες στο γραφείο του Αλ Τζαζίρα στη Δυτική Όχθη
07:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
07:00
Ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού
06:33
Νέα ταξιωδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Λίβανο
06:33
Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο
05:52
Τελ Αβίβ: Νέες διαδηλώσεις για απελευθέρωση των ομήρων
05:48
Συζητεί το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
05:43
21 Σεπτεμβρίου
«Ναι» σε νέο ντιμπέιτ για τον Οκτώβρη, απάντησε η Κάμαλα Χάρις -«Όχι» από Τραμπ
21:25
Το Κυπριακό στη βαλίτσα Μητσοτάκη για Νέα Υόρκη -Συνάντηση και με Ερντογάν
21:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.