Η Πολωνία θέλει να αποκτήσει τον ισχυρότερο στρατό στην Ευρώπη

Η Πολωνία οικοδομεί έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην Ευρώπη και θα έχει τον ισχυρότερο χερσαίο στρατό στη γηραιά ήπειρο σε δυο χρόνια, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας.

Ο Μάριους Μπλάστσακ έκανε την εξαγγελία αυτή σε προεκλογική του ομιλία χθες, καθώς το κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) πλέον διεξάγει εκστρατεία του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του φθινοπώρου.

Ο κ. Μπλάστσακ –ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της δεξιάς κυβέρνησης– τόνισε σε ομιλία του στην πόλη Βολόμιν ότι προϋπόθεση για να αποκτήσει η Πολωνία μεγαλύτερη στρατιωτική ισχύ είναι να παραμείνει το PiS στην εξουσία.

Η κυβέρνηση του PiS συγκαταλέγεται στους πιο σθεναρούς υποστηρικτές της Ουκρανίας αφότου άρχισε η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022. Η Πολωνία, κράτος μέλος της ΕΕ και του NATO, όχι μόνο έχει προμηθεύσει το Κίεβο με άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και πλειάδα οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, αλλά ενισχύει θεαματικά τις δικές της ένοπλες δυνάμεις, αυξάνοντας τις στρατιωτικές δαπάνες.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Απριλίου 2023 - 09:27

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
07:02
Λουκέτο για 45 μέρες στο γραφείο του Αλ Τζαζίρα στη Δυτική Όχθη
07:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
07:00
Ισραηλινή επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού
06:33
Νέα ταξιωδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για το Λίβανο
06:33
Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο
05:52
Τελ Αβίβ: Νέες διαδηλώσεις για απελευθέρωση των ομήρων
05:48
Συζητεί το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
05:43
21 Σεπτεμβρίου
«Ναι» σε νέο ντιμπέιτ για τον Οκτώβρη, απάντησε η Κάμαλα Χάρις -«Όχι» από Τραμπ
21:25
Το Κυπριακό στη βαλίτσα Μητσοτάκη για Νέα Υόρκη -Συνάντηση και με Ερντογάν
21:16
Το Ισραήλ πλήττει εκατοντάδες θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
20:40
Ρωσία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης -Βομβαρδισμός αποθήκης πυρομαχικών
20:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.