Αντίδραση Υπουργού Ενέργειας για διαφωνία βουλευτών για το "e-kalathi"

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Παπαναστασίου, προκάλεσε η διαφωνία αρκετών βουλευτών της Επιτροπής Ενέργειας, για την εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας "e -kalathi".

Ο κύριος Παπαναστασίου τόνισε ότι κάποιοι δεν αντέχουν τη διαφάνεια, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αποτελεί εργαλείο παρακολούθησης των τιμών.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής ο κύριος Παπαναστασίου σημείωσε ότι το το e-kalathi είναι ένα εργαλείο για παρακολούθηση των τιμών και προτεραιότητα θα δοθεί στα  τρόφιμα και προϊόντα παιδικής χρήσης, για αρχή θα ενταχθούν 350 προϊόντα.

Σημείωσε ότι κάθε μέρα η ώρα 8 θα μπαίνουν τα προϊόντα στην εφαρμογή και κατά τη διάρκεια της ημέρα θα ενημερώνονται. Βάσει του νομοσχεδίου, υποχρέωση υποβολής τιμών πώλησης προϊόντων έχουν οι επιχειρήσεις τροφίμων με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας Κυριάκος Χατζηγιάννης εξέφρασε ανησυχία διότι το νομοσχέδιο δεν προσφέρει μέτρα για προστασία των καταναλωτών από τον πληθωρισμό.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι το μέτρο θα είναι η μεγαλύτερη παγίδα για τον καταναλωτή, ενώ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα εξέφρασε ανησυχία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης και της ΔΗΠΑ Μιχάλης Γιακουμή είπαν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί εργαλείο διαφάνειας και σύγκρισης των τιμών λιανικής πώλησης προϊόντων.

Ταφόπλακα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χαρακτήρισε την εφαρμογή του μέτρου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών, Χαράλαμπος Παπαντωνίου.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είπε ότι η παρακολούθηση των τιμών ενδεχομένως να προκαλέσει στρεβλώσεις, να πλήξει τον ανταγωνισμό και να δημιουργήσει καρτέλ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης είπε ότι το μέτρο δεν θα συμβάλει στη μείωση του πληθωρισμού.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2023 - 16:47

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Ρωσία: Η συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας είναι μια "κόλλα χαρτί"
14:36
Την τελευταία του πνοή άφησε βρέφος τριών μηνών ψες στο Μακάρειο
14:25
[ΒΙΝΤΕΟ] Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα
14:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
13:32
Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης προχώρησε σε περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό
13:12
Tμήμα Μετεωρολογίας -2ο Δελτίο Καιρού 14/6/2024
12:58
[ΒΙΝΤΕΟ] Φόνος με θύμα γυναίκα από τη Βουλγαρία στην Πάφο
12:24
Απορρίφθηκε η καταγγελία κατά της Χριστίνας Γιαννάκη
11:51
O Νικόλας Ιωαννίδης ο εκλεκτός του Προέδρου για Υφυπουργός Μετανάστευσης
11:43
Νεκρός σε κήπο οικίας στη Σωτήρα άνδρας 76 ετών από την Βρετανία
10:15
Συνάντηση το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των κλιματιστικών
10:03
Δράση ανέλαβαν το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Υπό έλεγχο η φωτιά
09:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.