Εναλλακτική πρόταση για την αξιοποίηση ενέργειας στην Κύπρο (Βίντεο)

Κρίσιμες αποφάσεις, για την αξιοποίηση των πηγών ενέργειας και τη διαφοροποίηση της ενεργειακής τροφοδοσίας της Κύπρου αναμένεται να ληφθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Η αρχή θα γίνει στο μεθαυριανό ενεργειακό εργαστήρι, στη Λευκωσία, με συμμετοχή εταιρειών που εμπλέκονται στην αλυσίδα προμήθειας φυσικού αερίου. Καθοριστικές είναι, επίσης, οι επαφές του υπουργού Ενέργειας στο Ισραήλ, στις 14 και 15 Ιουνίου.

Αυτό ανέφερε στην εκπομπή του Τρίτου, "Πρόσωπο Με Πρόσωπο", ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο κύριος Παπαναστασίου είπε ότι στο εργαστήρι θα παρουσιαστεί η πρόταση για δημιουργία αγωγού, μέσω του οποίου θα μεταφέρεται, από την ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο, φυσικό αέριο σε αέρια μορφή, για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και για την κατασκευή στο νησί μικρού τερματικού υγροποίησης.

"Κατά τη συζήτηση", πρόσθεσε ο υπουργός Ενέργειας, κάθε εταιρεία θα κληθεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον, για όποιο μέρος του έργου επιθυμεί: Είτε για να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο τον αγωγό, είτε για να συμμετάσχει στην κατασκευή του αγωγού ή του τερματικού υγροποίησης, είτε για να προωθεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο στις διεθνείς αγορές.

Ο κύριος Παπαναστασίου σημείωσε ότι, μετά την ολοκλήρωση του ενεργειακού εργαστηρίου, θα ακολουθήσουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τις εταιρείες, ορισμένες από τις οποίες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο προτεινόμενο έργο.

Για την επίσκεψη και τις επαφές του στο Ισραήλ, στις 14 και 15 Ιουνίου, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι το Ισραήλ, αναζητεί εναλλακτική έξοδο στις αγορές ενέργειας και ότι η Κύπρος - με την ευρωπαϊκή της ταυτότητα - προσφέρει αυτή την εναλλακτική επιλογή.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2023 - 17:14

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουλίου
Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21η Ιουλίου
19:15
Νέα κίτρινη προειδοποίηση και νέος κόκκινος συναγερμός και για την Τετάρτη
18:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προς Υπουργούς: «Λογοδοσία στην πράξη και όχι στα λόγια»
17:51
Κλειστό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού την Πέμπτη για εργασίες
17:24
Επεισόδια στο Μπανγκλαντές με 174 νεκρούς -Πέραν των 2,500 οι συλληφθέντες
17:13
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 23/7/24
17:10
Προκλητική και πάλι η Τουρκία -Απειλεί με πολεμικά πλοία ανοιχτά της Κάσου
16:53
"Θα πιω απόψε το φεγγάρι"... στην Κύπρο! Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Σελήνης
16:47
Ποινή φυλάκισης 12 χρόνων σε 19χρονο στη Λάρνακα για υπόθεση ναρκωτικών
15:57
Σταματούν οι προκρατήσεις: Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας θα απομακρύνει τις πετσέτες απο τα κρεβατάκια
15:48
Καταχωρήθηκε εντός δικαστηρίου η υπόθεση απάτης "Μέταμαξ", εναντίον των δύο εκ των τριών υπόπτων που τελούν υπό κράτηση
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
12:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.