Στόχος να παραδώσουμε μιά πατρίδα, επανενωμένη χωρίς στρατεύματα κατοχής και ξένες εγγυήσεις (Βίντεο)

Η προσπάθεια για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Κυπριακό φυσικά και προχωρεί, δήλωσε ερωτηθείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρουσία του στις 13 Ιουνίου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο , όπως και αμέσως μετά στη Βιέννη, όπου ακριβώς θα προωθήσει τη θέση αυτή, όπως ανέφερε.

Μιλώντας μετά το μνημόσυνο του ήρωα Μιχάλη Ολύμπιου στα Λύμπια, ο κύριος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε το γεγονός ότι η θέση για ενεργό εμπλοκή της Ενωσης βρίσκει κατανόηση.

Τόνισε παράλληλα ότι αναφερόμαστε σε επανέναρξη των συνομιλιών πάντα κάτω από το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.Η Ευρωπαϊκή Ενωση έρχεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις προσπάθεις αυτές, σημείωσε.

Μιλώντας στο μνημόσυνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων αποτελεί μόνιμη απειλή διαταραχής και ανασφάλειας και δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Στόχος μας είναι μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο να παραδώσουμε μιά πατρίδα, χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς ξένες εγγυήσεις,επανενωμένη σύγχρονη και ευρωπαϊκή. Γι'αυτό και θεωρούμε ότι η πρωταγωνιστική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόσο στη προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου όσο και στη διάρκεια τφν διαπραγματεύσεων είναι επιτακτικής σημασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Δ.Κ./Π.Π.

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2023 - 13:08

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει γενναία στάση και στο Κυπριακό, λέει ο Δένδιας
16:06
Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας: Χαμηλοσυνταξιούχοι δεν ανάβουν κλιματιστικά!
15:25
Σημαντικές επαφές στις ΗΠΑ θα έχει ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ
15:15
Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε Ρωσία και Ουκρανία -Δύο νεκροί, δύο τραυματίες
15:09
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 23 Ιουνίου 2024
12:20
Γαλλία - βουλευτικές: 36% για το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, σε ελεύθερη πτώση ο Μακρόν
11:42
Ραγδαία ανάπτυξη παρουσιάζει ο τομέας της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο
11:39
Βρετανία: Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, έπειτα από διακοπή ρεύματος
11:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/06/24
11:15
ΥΠΕΞ: "Σημείο αναφοράς για την Κύπρο η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ"
10:48
Στο Λουξεμβούργο η Υπουργός Γεωργίας για το Συμβούλιο Ε.Ε.
10:43
Τα βλέμματα του διεθνούς Τύπου στραμμένα στην κλιμακούμενη ισραηλινή απειλή κατά του Λιβάνου
09:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.