Συγκεκριμένος στρατηγικός σχεδιασμός για τα ενεργειακά. Έρχεται Οδικός χάρτης. Καίριες οι επόμενες συναντήσεις

Σε συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό επικεντρωμένο σε δύο πυλώνες στα θέματα ενέργειας και με στόχο να δημιουργηθούν συνέργειες ,  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην εσωτερική αγορά της Κύπρου για να αντιμετωπιστεί  το υψηλό κόστος του ηλεκτρισμού.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην  αξιοποίηση της συγκυρίας  σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο πλαίσιο της προσπάθειεας της ΕυρωπαΪκής Ενωσης γιά απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Τα θέματα αυτά τα έχουμε συζητήσει τόσο με την Αίγυπτο όσο και με το Ισραήλ και πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθούν και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ένας οδικός χάρτης πώς φθάνουμε στους στόχους αυτούς,δήλωσε ο Πρόεδρος.

Στα εσωτερικά θέματα και ερωτηθείς για τη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι η συναίνεση για παρουσία στο Ευρωπαϊκό Λαίκό Κόμμα αφορά μόνο στον Πρόεδρο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι τα κόμματα είναι τα κύτταρα της δημοκρατία. "

Απ´εκεί και πέρα, με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συμφωνούμε απόλυτα πώς πάνω από όλα είναι η πατρίδα μας  και πως στον ευρωπαϊκό χώρο μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερα, είτε σε θέματα πού αφορούν την Τουρκία, είτε στο μεταναστευτικό είτε σε άλλα ζητήματα", δήλωσε ο Νίκος χριστοδουλίδης.

Τέλος και όσον αφορά στις πληροφορίες για επεξεργασία πρότασης νόμου στη Βουλή γιά αλλαγή του πλαισίου των εκποιήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ζητήματα όπως αυτό δεν προσφέρονται  για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. Παρόμοια θέματα θα πρέπει να προσεγγίζονται  μόνο μέσα από λύσεις πού θα αντιμετωπίζουν μια και καλή το πρόβλημα και όχι μέσα από  περιστασιακές  πρωτοβουλίες πού αντί να βοηθούν δυσχεραίνουν τα πράγματα, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Δ.Κ./Π.Π

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2023 - 12:22

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
07:00
Η Γερμανία κρίνει πως η προεδρία της Ουγγαρίας στην ΕΕ κάνει «μεγάλη ζημιά»
06:58
Ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας διατηρούν Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία
06:47
"Μνήμης Κατάθεση" από το ΡΙΚ
06:17
Τζο Μπάιντεν: «Σας υπόσχομαι ότι είμαι καλά» - «Θα κατέβω στις εκλογές και θα νικήσουμε»
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
05:26
Ουκρανία: 6 νεκροί και 13 τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντονέτσκ
05:11
12 Ιουλίου
Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα για Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου
21:08
Γκουτέρες: Bλέπει θετικά παράταση της αποστολής Ολγκίν
21:02
Νέα επίθεση Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών κατά Τούρκου προέδρου
20:13
Άδεια στον Μπελέρη για να πάει Στρασβούργο και μετά πίσω φυλακή
20:04
Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ ο φετινός Ιούνιος
20:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.