Η Ελλάδα έχει μία και μόνη διαφορά με την Τουρκία, την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και επιδιώκει την ειρηνική επίλυσή της στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, τονίζει ο Νίκος Δένδιας

Photo by François WALSCHAERTS / AFP

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θα έχουν ένα παράθυρο ευκαιρίας, ώστε να βρουν λύση στη μεταξύ τους διαφορά, που αφορά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας, εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Παραδέχεται πως οι πιθανότητες επιτυχίας δεν είναι πολλές, ωστόσο - προσθέτει - επιβάλλεται να καταβληθεί προσπάθεια.

Ο κύριος Δένδιας απέδωσε το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα, στη συμπεριφορά της Αθήνας μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, γεγονός το οποίο εκτιμήθηκε από πλευράς Άγκυρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας σχολίασε και αναφορά, στην οποία προέβη ο Τούρκος ομόλογός τους, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι εάν - Αθήνα και Άγκυρα - δεν επιλύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να ξεσπάσει ένταση. Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως ο Τσαβούσογλου προέβη στη συγκεκριμένη τοποθέτηση, υπό το κράτος προεκλογικής πίεσης. Σημείωσε πως ο Ταγίπ Ερντογάν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι υποχρεωμένα να προβαίνουν σε αναφορές, οι οποίες να έχουν πολιτικό βάρος. "Ως εκ τούτου, αυτά τα οποία λέγονται, αυτή την περίοδο, από τα στελέχη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν τα παίρνω κατ' ανάγκη τοις μετρητοίς", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ/ Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Μαΐου 2023 - 21:33

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Τηλεκατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκοβο
05:52
Τελ Αβίβ: Νέες διαδηλώσεις για απελευθέρωση των ομήρων
05:48
Συζητεί το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
05:43
21 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
«Ναι» σε νέο ντιμπέιτ για τον Οκτώβρη, απάντησε η Κάμαλα Χάρις -«Όχι» από Τραμπ
21:25
Το Κυπριακό στη βαλίτσα Μητσοτάκη για Νέα Υόρκη -Συνάντηση και με Ερντογάν
21:16
Το Ισραήλ πλήττει εκατοντάδες θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
20:40
Ρωσία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης -Βομβαρδισμός αποθήκης πυρομαχικών
20:12
Αδιάλλακτος Τατάρ και στις ΗΠΑ -Θα εξηγήσει, λέει, την άρνησή του σε τριμερή
20:06
Τον Οκτώβρη αρχίζει ο στρατηγικός διάλογος Κύπρου -ΗΠΑ, δηλώνει ο Κόμπος
19:00
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο -Καταιγίδες, χαλάζι, ανέμοι...
18:24
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/09/24
17:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.