Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον τέως Κιτίου

Σε μια ιστορική για τα κυπριακή δεδομένα απόφαση, τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά τη διάπραξη του αδικήματος της άσεμνης επίθεσης, το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο, ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών, με αναστολή.

Το αδίκημα είχε διαπραχθεί το 1981, όταν το θύμα ήταν μόλις 16 ετών και 8 μηνών.

Στο άκουσμα της απόφασης, ομάδα γυναικών που βρισκόταν εντός της δικαστικής αίθουσας, άρχισε να καταφέρεται εναντίον του καταδικασθέντα.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο συνήγορος υπεράσπισης αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του τέως Κιτίου, επικαλούμενος το λευκό ποινικό μητρώο και το προχωρημένο της ηλικίας του Μητροπολίτη.

Η παραπονούμενη, 58 ετών σήμερα, κατέθεσε ότι είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη κατόπιν προτροπής του περιβάλλοντός της, ώστε να ζητήσει βοήθεια από το ταμείο για ορφανά, αφού είχε χάσει τον πατέρα της.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο καταδικασθείς την κλείδωσε στο γραφείο του και της επιτέθηκε άσεμνα.

Για ..."μισή δικαιοσύνη", έκαμε λόγο η παραπονούμενη, αμέσως μετά την απαγγελία της ποινής του Μητροπολίτη, τέως Κιτίου.

Σημείωσε ότι είναι ευχαριστημένη για το γεγονός ότι ο τέως Κιτίου βρέθηκε ένοχος, αλλά ότι περίμενε να ακούσει έστω μια καταδίκη συμβολική και όχι με αναστολή.

Η παραπονούμενη ανέφερε ότι "τώρα θα αναμένει και την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου για το θέμα", προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η απουσία της πολιτείας σε όλη τη διάρκεια της δίκης ήταν μεγάλη.

Η 58χρονη έστειλε το μήνυμα ότι τα θύματα πρέπει να αρχίσουν να μιλούν, σημειώνοντας ότι τα χαστούκια που έχει δεχτεί στη ζωή της την έχουν κάμει δυνατή.

ΙΝ, ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουνίου 2023 - 17:26

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
13:19
Μη παραδοχή στις κατηγορίες απάντησε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας
12:30
Στεφάνου: Ο Γκουτέρες μας θεωρεί εδώ και χρόνια συνυπεύθυνους για το αδιέξοδο
12:02
Συνάντηση Στάρμερ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
12:00
Δεύτερο πρόσωπο αναζητεί η αστυνομία για την υπόθεση MetaMax
11:16
Αφαιρείται το συρματόπλεγμα στην πράσινη γραμμή
11:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 12/07/24
11:06
Σειρήνες θα ηχήσουν σε όλες τις πόλεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις μαύρες επετείους
10:33
Πυροβολισμοί εναντίον εταιρείας FOREX στη Λεμεσό
10:29
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΔΗΣΥ
10:02
Αποσύρεται η τεχνητή προβλήτα των ΗΠΑ στη Γάζα
10:00
Σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ ελαφρά αισθητός στην επαρχία Λεμεσού
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.