Ελλάδα - Πέραν των δέκα εκατομμυρίων πολιτών προσέρχονται σήμερα στις κάλπες

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες ψηφοφόροι, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση και τα τριακόσια μέλη της Βουλής.

Δικαίωμα ψήφου έχουν σχεδόν 10 εκατομμύρια έλληνες πολίτες.

Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το βράδυ.

Οι εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατια φαίνεται να κινείται σε ποσοστά άνω του 40% εξασφαλίζοντας αυτοδΜε διακύβευμα την αποφυγή νέας εκλογικής αναμέτρησης, σε διάστημα μόλις δύο μηνών, διεξάγεται επαναληπτική ψηφοφορία στην Ελλάδα, για την ανάδειξη κυβέρνησης και των τριακοσίων μελών της Βουλής.

Οι εκλογές, στις οποίες δικαίωμα ψήφου έχουν σχεδόν δέκα εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, διεξάγονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να κινείται σε ποσοστά άνω του 40%, εξασφαλίζοντας αυτοδυναμία, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, θα κινηθούν στα ποσοστά των εκλογών του Μαΐου.

Μάχη προκειμένου να ξεπεράσουν το 3% που απαιτείται για την εξασφάλιση έδρας στη Βουλή, θα δώσουν τα κόμματα «Ελληνική Λύση», «Πλεύση Ελευθερίας», «Μέρα25», «Νίκη» και «Σπαρτιάτες».

Οι κάλπες άνοιξαν στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το βράδυ. Από επίσημα στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι, η προσέλευση στις κάλπες ήταν κάτω από 30%, μειωμένη σε σύγκριση με τις εκλογές του Μαΐου.

Ασφαλείς εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένονται γύρω στις 8:30.υναμία, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, θα κινηθούν στα ποσοστά των εκλογών του περασμένου Μαΐου.

Μάχη προκειμένου να ξεπεράσουν το 3% που απαιτείται για την εξασφάλιση έδρας στη Βουλή, θα δώσουν τα κόμματα, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Μέρα25, Νίκη και Σπαρτιάτες.

Ασφαλείς εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένονται γύρω στις 8:30 το βράδυ.

Δ.Κ./Π.Γ.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουνίου 2023 - 16:35

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
«Ναι» σε νέο ντιμπέιτ για τον Οκτώβρη, απάντησε η Κάμαλα Χάρις -«Όχι» από Τραμπ
21:25
Το Κυπριακό στη βαλίτσα Μητσοτάκη για Νέα Υόρκη -Συνάντηση και με Ερντογάν
21:16
Το Ισραήλ πλήττει εκατοντάδες θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
20:40
Ρωσία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης -Βομβαρδισμός αποθήκης πυρομαχικών
20:12
Αδιάλλακτος Τατάρ και στις ΗΠΑ -Θα εξηγήσει, λέει, την άρνησή του σε τριμερή
20:06
Τον Οκτώβρη αρχίζει ο στρατηγικός διάλογος Κύπρου -ΗΠΑ, δηλώνει ο Κόμπος
19:00
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο -Καταιγίδες, χαλάζι, ανέμοι...
18:24
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/09/24
17:48
Αναγνώριση του ψευδοκράτους θα ζητήσει ο Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ
16:11
Επικίνδυνες οι τοποθετήσεις για το Κράτος Δικαίου, αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος
15:17
Τριμερής συνάντηση κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Γαλλίας, στη Νέα Υόρκη
14:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.