Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυσιοθεραπευτών: Ζητά αύξηση του προϋπολογισμού του ΟΑΥ

Αναθεώρηση προς τα πάνω του προϋπολογισμού του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για την ειδικότητα των φυσιοθεραπευτών, ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φυσιοθεραπευτών. Κατέρχονται από τις εννέα το πρωί σε τετράωρη στάση εργασίας.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Νίκος Ζένιος μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας είπε το πρόβλημα έγκειται στο ότι ο ΟΑΥ έχει καταρτίσει ένα προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των δικαιούχων με αποτέλεσμα οι φυσιοθεραπευτές να καλούνται να πληρώσουν τη διαφορά που ανέρχεται στο 50 τοις εκατό.

Ο κύριος Ζένιος είπε ότι δεν είναι λύση να μειωθούν τα παραπεμπτικά και ότι υπάρχουν ουσιώδεις θεραπείες οι οποίες είναι επάναγκες να γίνονται.

Ο σύλλογος, πρόσθεσε, ζήτησε παρέμβαση της Υπουργού Υγείας αλλά ο ΟΑΥ δεν ανταποκρίθηκε, προειδοποιώντας πως αν δεν επιλυθεί το όλο ζήτημα την ερχόμενη Πέμπτη οι φυσιοθεραπευτές κατέλθουν σε ολοήμερη απεργία.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, η ανώτερη λειτουργός του ΟΑΥ Μόνικα Κυριάκου είπε ότι ήδη ο οργανισμός έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό κατά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες.

Η κυρία Κυριάκου υπέδειξε ότι παρατηρούνται καταχρηστικές συμπεριφορές τόσο από γιατρούς, όσο και από δικαιούχους, προσθέτοντας ότι πρέπει να τεθούν περιορισμοί στα παραπεμπτικά.

Ο ΟΑΥ, είπε, θα έχει συναντήσεις για το θέμα με τον σύλλογο ορθοπεδικών και απηύθυνε έκκληση στο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών να είναι μέρος αυτής της προσπάθειας για να λυθεί το πρόβλημα.

ΓΑ/ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουνίου 2023 - 10:49

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Καταγγελία για ασθενή που κατέληξε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου
10:18
Σύνδεσμος Τραπεζών: Ετεροχρονισμένη η απόφαση για μείωση διαφοράς επιτοκίων
09:50
Συμμετοχή Κύπρου σε διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού στο Παρίσι
09:07
Γιώργος Χατζηγεωργίου: Προς όφελος των ασθενών η δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
08:41
Μεγάλος αριθμός τηλεθεατών παρακολουθεί το EURO2024 από το ΡΙΚ
07:14
Τρεις αγώνες διεξάγονται σήμερα για το Euro2024
06:39
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν drones των Χούθι - Απαιτούν να απελευθερωθούν εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανισμών
06:15
Ο Πούτιν απειλεί τη Νότια Κορέα: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα ήταν μεγάλο λάθος
06:11
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ οι απειλές κατά Κύπρου
05:45
Γάζα: Επαναλειτουργεί η αμερικανική προβλήτα
05:40
ΗΠΑ: Εξαιρετικά αντιπαραγωγικές οι απειλές τις Χεσμπολάχ
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 21/06/24
05:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.