Άρχισαν οι επαφές του Υπουργού Ενέργειας στο Λονδίνο

Το πρόγραμμά του περιείχε επίσης χωριστές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών BP και ExxonMobil. Σήμερα το πρωί ο κ. Παπαναστασίου θα παρακολουθήσει και θα μιλήσει το ετήσιο συνέδριο του Economist ‘The Cyprus Investment Summit’στο κτίριο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Μία «εποικοδομητική, φιλική και ευρεία σε περιεχόμενο» συζήτηση με το εκτελεστικό συμβούλιο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου είχε στο Λονδίνο ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.
Η συζήτηση αφορούσε τη στρατηγική και τα σχέδια του υπουργείου στον τομέα της ενέργειας αλλά και του εμπορίου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα στελέχη της Ομοσπονδίας παρουσίασαν επίσης στον υπουργό το έργο τους, εκφράζοντας την προσδοκία τους για μία καρποφόρα συνεργασία.

Παρών στη συζήτηση ήταν ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ην. Βασίλειο Ανδρέας Κακουρής, ο Γενικός Πρόξενος Οδυσσέας Οδυσσέως και άλλοι αξιωματούχοι της Υπάτης Αρμοστείας.
Η συνάντηση με την Ομοσπονδία έγινε κατά την πρώτη από τις δύο ημέρες επίσκεψης του κ. Παπαναστασίου στη βρετανική πρωτεύουσα.
Το πρόγραμμά του περιείχε επίσης χωριστές συναντήσεις με ανώτερα στελέχη των πετρελαϊκών εταιρειών BP και ExxonMobil.
Σήμερα το πρωί ο κ. Παπαναστασίου θα παρακολουθήσει και θα μιλήσει το ετήσιο συνέδριο του Economist ‘The Cyprus Investment Summit’στο κτίριο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.
Εκεί θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις εξελίξεις αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες και την προσπάθεια για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο.
Θα ακολουθήσει το απόγευμα συμμετοχή του σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για την ανταγωνιστικότητα της Κύπρου.

ΘΓ/ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουνίου 2023 - 07:18

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
14:35
Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων
14:33
Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια στο Δήμο Λευκωσίας
14:25
Στο Παρίσι η Υπουργός Παιδείας
14:19
Η Σελίν Ντιόν επιστρέφει στη σκηνή
14:14
Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη Ελλάδα
14:07
Κανονισμούς για ορθολογική διαχείριση αποβλήτων πλαστικών γεωργικής χρήσης ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Αυξάνονται οι φοιτητές από τρίτες χώρες με απόφαση Υπουργικού
13:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
13:00
Υπουργικό Συμβούλιο: Θα ανεγερθούν 703 φοιτητικές κλίνες σε Λεμεσό και Πάφο
12:58
Ελλάδα: Μόνο με ψηφιακό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα
12:50
Η στεγαστική πολιτική, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση
11:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.