Πρόεδρος Δημοκρατίας: Η ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο στο Κυπριακό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό και καθοριστικό ρόλο στο Κυπριακό ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε ομιλία του στην τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων ξένων πρεσβευτών. Τόνισε ότι είναι ο μόνος διεθνής παράγοντας που μπορεί να δώσει απτά κίνητρα και προς την Τουρκία για πιο θετική στάση στο κυπριακό, η λύση του οποίου τόνισε θα είναι επωφελής όχι μόνο για την ίδια την Κύπρο αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρύτερη περιοχή. Διαβεβαίωσε τους ξένους πρεσβευτές ότι η Λευκωσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη του διαλόγου με στόχο λύση βάση των συμφωνημένων αρχών και η οποία να επανενώνει θεσμούς και οικονομία. Τόνισε πως μόνο εάν η Τουρκία εγκαταλείψει την απαράδεκτη θέση για δύο κράτη και για αναγνώριση ξεχωριστής κυριαρχίας μπορεί να επιτευχθεί λύση.

ΓΑ /ΣΤΜΙΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουνίου 2023 - 14:46

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
05:26
12 Ιουλίου
Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα για Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου
21:08
Γκουτέρες: Bλέπει θετικά παράταση της αποστολής Ολγκίν
21:02
Νέα επίθεση Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών κατά Τούρκου προέδρου
20:13
Άδεια στον Μπελέρη για να πάει Στρασβούργο και μετά πίσω φυλακή
20:04
Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ ο φετινός Ιούνιος
20:01
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού
19:57
Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς για κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
19:37
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
18:00
Αυξάνονται οι πιέσεις για απόσυρση Μπάιντεν από τις προεδρικές
17:52
Απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Ιταλίας
17:41
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν 15 παραδοσιακά τυροκομεία
17:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.