Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες τόνισαν την επιθυμία τους για συχνότερη επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, με στόχο τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης και τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας.
ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος  Μητσοτάκης και τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες ,να έχει συνέχεια και συνέπεια. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη συνάντηση στο Βίλνιους.

Σημειώνεται περαιτέρω ότι, συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να οικοδομήσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ και να ενεργοποιήσουν κατά το επόμενο διάστημα πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

μητσο ερτο 2.jpg

Συμφώνησαν επίσης  η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη. Μητσοτάκης και Ερντογάν, ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται. Τέλος, στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου σημειώνεται  ότι ο κύριος Μητσοτάκης προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

Tweet Ερντογάν

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στη συνάντηση πού είχε  με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. " Είθε η συνάντησή μας να είναι ευοίωνη για τις χώρες μας", δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

δενδιας γκιουλερ.jpg

Συνάντηση Δένδια-Γκιουλέρ

Ενδεικτικές του κλίματος πού αρχίζει να διαμορφώνεται στα ελληνοτουρκικά , ήταν οι αναφορές του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας της Ελλάδας Νίκου Δένδια μετά από συνάντησή του, επίσης στο Βίλνιους,  με τον τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ.

"Υπογραμμίσαμε τη σημασία θετικού κλίματος, διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων για τις διμερείς μας σχέσεις και τη συνεργασία μας βάσει του Διεθνούς Δικαίου και της  Αρχής καλής γειτονίας" αναφέρει σε ανάρτησή του στο Τουίτερ ο κύριος Δένδιας. Ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας της Ελλάδας, σημειώνει επίσης ότι συμφωνήθηκε η επικοινωνία των δύο πλευρών για τη διευθέτηση συνάντησης, αναφορικά με την προοπτική γιά  Μέτρα  Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

ΓΑ/ΠΠ/ΕΡΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουλίου 2023 - 16:31

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Το Ισραήλ πλήττει εκατοντάδες θέσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
20:40
Ρωσία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον βομβαρδισμό αποθήκης πυρομαχικών
20:12
Αδιάλλακτος Τατάρ και στις ΗΠΑ -Θα εξηγήσει, λέει, την άρνησή του σε τριμερή
20:06
Τον Οκτώβρη αρχίζει ο στρατηγικός διάλογος Κύπρου -ΗΠΑ, δηλώνει ο Κόμπος
19:00
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο -Καταιγίδες, χαλάζι, ανέμοι...
18:24
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
18:00
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/09/24
17:48
Αναγνώριση του ψευδοκράτους θα ζητήσει ο Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ
16:11
Επικίνδυνες οι τοποθετήσεις για το Κράτος Δικαίου, αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος
15:17
Τριμερής συνάντηση κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Γαλλίας, στη Νέα Υόρκη
14:46
Τις αμέσως επόμενες μέρες επαναρχίζει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου -Κρήτης
14:39
Η Κομισιόν παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει την απόφαση για παύση Γενικού Ελεγκτή
14:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.