Ελλάδα: Αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία - 52 νέες πυρκαγιές

Photo by Spyros BAKALIS / AFP


Στην Ελλάδα, ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής και διάσπαρτες ενεργές εστίες καύσης, που μέχρι στιγμής ελέγχονται.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, άλλες 52 πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα, ενώ σε όλη τη χώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται συνολικά 79 πυρκαγιές.

Όσον αφορά το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο, είπε ότι υπάρχουν αναζωπυρώσεις στον ορεινό όγκο στο κέντρο του νησιού, όπου επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στη Λακωνία, οι αναζωπυρώσεις είναι πολύ περισσότερες και σε αρκετές περιπτώσεις δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ανέφερε, επίσης, ότι οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα πλησίον της Εγνατίας οδού, στο ύψος του οικισμού Προφήτης Ηλίας, στη Θεσσαλονίκη.

33PG4GB-preview.jpg


Στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών συνδράμουν μαζί με τους Ευρωπαίους πυροσβέστες, επιπρόσθετες δυνάμεις από Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Βουλγαρία, ενώ έχουν διατεθεί στην αεροπυρόσβεση 2 αεροσκάφη από την Κύπρο, 2 από την Ιταλία, 2 από τη Γαλλία και 1 από την Κροατία.

Επίσης, συνδρομή σε διμερές επίπεδο παρέχουν το Ισραήλ με 2 αεροσκάφη και η Ιορδανία με 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, τις επόμενες ημέρες η κατάσταση στην Ελλάδα θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο και για αύριο προβλέπεται πολύ ισχυρός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία.



Μ.Β

Διαβάστε επίσης:

Τρία εναέρια μέσα στέλνει η Τουρκία στην Ελλάδα

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουλίου 2023 - 22:11

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για αύριο -Καταιγίδες, χαλάζι, ανέμοι...
18:24
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
18:00
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 21/09/24
17:48
Αναγνώριση του ψευδοκράτους θα ζητήσει ο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
16:11
Επικίνδυνες οι τοποθετήσεις για το Κράτος Δικαίου, αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος
15:17
Τριμερής συνάντηση κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Γαλλίας, στη Νέα Υόρκη
14:46
Τις αμέσως επόμενες μέρες επαναρχίζει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου -Κρήτης
14:39
Η Κομισιόν παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει την απόφαση για παύση Γενικού Ελεγκτή
14:33
Ζαχαρίας Κουλίας στο ΡΙΚ: «Θα διορίσω εγώ Γενικό Ελεγκτή, μετά τις 25 Σεπτεμβρίου»
14:29
Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη με τους Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
14:25
Ενδιαφέρον για διασύνδεση από Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ και ΗΠΑ, λέει ο Πρόεδρος
14:20
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 21/09/24
11:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.