Θρίαμβος της Τίτμους στα 400μ. ελεύθερο με παγκόσμιο ρεκόρ! (Απευθείας από το ΡΙΚ οι τελικοί της κολύμβησης)

Ο πρώτος... γύρος της πολυαναμενόμενης μάχης στα 400μ. ελεύθερο γυναικών εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου της Αριάρν Τίτμους. Η Αυστραλή Ολυμπιονίκης του Τόκιο διέλυσε τις μεγάλες αντιπάλους της, Κέιτι Λεντέκι και Σάμερ ΜακΙντος, και πήρε πίσω το παγκόσμιο ρεκόρ. Με μία τρομερή κούρσα, η 22χρονη Τίτμους πήρε από νωρίς το προβάδισμα και αύξανε συνεχώς τη διαφορά, για να τερματίσει σε 3:55.38, καταρρίπτοντας το 3:56.08 που είχε πετύχει η ΜακΙντος στις 28 Μαρτίου 2023 στο Τορόντο. Είναι ο δεύτερος παγκόσμιος τίτλος για την Αυστραλή, μετά το 2019, κι ενώ πέρυσι στη Βουδαπέστη δεν είχε συμμετάσχει.

Η Κέιτι Λεντέκι «πλήρωσε» το σχετικά αργό πρώτο 200άρι της και, παρότι ανέβηκε στη συνέχεια, περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 3:58.73, σχεδόν 3,5 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια. Είναι το έκτο διαδοχικό μετάλλιο της Αμερικανίδας στην απόσταση, αλλά μόλις η δεύτερη ήττα της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά το 2019. Η 17χρονη ΜακΙντος ήταν η αρνητική έκπληξη του τελικού, καθώς έμεινε από δυνάμεις στο τέλος και δεν κατάφερε καν να ανέβει στο βάθρο, μένοντας τέταρτη με 3:59.94. Το... άχαστο τρίδυμο «έσπασε» η Νεοζηλανδή Ερικα Φεργουέδερ, η οποία πήρε την τρίτη θέση με 3:59.59, δίνοντας στη χώρα της για δεύτερη φορά ένα χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο, δέκα χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία της Λορέν Μπόιλ.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουλίου 2023 - 15:32

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.