Πόπη Καννάρη: Κατηγοριοποίηση των ραντεβού με προτεραιότητα στα επείγοντα

Η κατηγοριοποίηση των ραντεβού σε ειδικούς γιατρούς, ώστε να δίδεται έμφαση στα επείγοντα περιστατικά, είναι στις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας, δήλωσε η Πόπη Καννάρη.

Μιλώντας στο Τρίτο, η υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα κατεπείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται εντός εικοσιτετραώρου, τα επείγοντα εντός δύο ημερών και τα κανονικά ραντεβού μέσα σε μία εβδομάδα.

Είπε πως η αξιολόγηση κάθε περίπτωσης θα γίνεται από τους προσωπικούς γιατρούς και ότι για την εξυπηρέτηση των πολύ σοβαρών περιστατικών, θα ζητηθεί από τους ειδικούς γιατρούς να αφήνουν ανοικτά δύο με τρία ραντεβού ημερησίως.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Υγείας έψεξε το γεγονός ότι ασθενείς επισκέπτονται την ίδια μέρα δύο γιατρούς της ίδιας ειδικότητας, στερώντας πολλές φορές ραντεβού από άλλους ασθενείς.

Η Πόπη Καννάρη επανέλαβε πως για αποσυμφόρηση των λιστών αναμονής, θα αυξηθούν οι μέρες και ώρες απογευματινής εργασίας, σε τέσσερις ειδικότητες των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Επίσης, αποφασίστηκε όπως δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στους προσωπικούς γιατρούς, ώστε να έχουν το δικαίωμα συνταγογράφησης περισσότερων φάρμακων και αναλύσεων, ώστε να μην χρειάζεται παραπομπή σε ειδικούς γιατρούς.

Δ.Κ./Ι.Ν.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:49

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.