Πόπη Καννάρη: Κατηγοριοποίηση των ραντεβού με προτεραιότητα στα επείγοντα

Η κατηγοριοποίηση των ραντεβού σε ειδικούς γιατρούς, ώστε να δίδεται έμφαση στα επείγοντα περιστατικά, είναι στις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας, δήλωσε η Πόπη Καννάρη.

Μιλώντας στο Τρίτο, η υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα κατεπείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται εντός εικοσιτετραώρου, τα επείγοντα εντός δύο ημερών και τα κανονικά ραντεβού μέσα σε μία εβδομάδα.

Είπε πως η αξιολόγηση κάθε περίπτωσης θα γίνεται από τους προσωπικούς γιατρούς και ότι για την εξυπηρέτηση των πολύ σοβαρών περιστατικών, θα ζητηθεί από τους ειδικούς γιατρούς να αφήνουν ανοικτά δύο με τρία ραντεβού ημερησίως.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Υγείας έψεξε το γεγονός ότι ασθενείς επισκέπτονται την ίδια μέρα δύο γιατρούς της ίδιας ειδικότητας, στερώντας πολλές φορές ραντεβού από άλλους ασθενείς.

Η Πόπη Καννάρη επανέλαβε πως για αποσυμφόρηση των λιστών αναμονής, θα αυξηθούν οι μέρες και ώρες απογευματινής εργασίας, σε τέσσερις ειδικότητες των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Επίσης, αποφασίστηκε όπως δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στους προσωπικούς γιατρούς, ώστε να έχουν το δικαίωμα συνταγογράφησης περισσότερων φάρμακων και αναλύσεων, ώστε να μην χρειάζεται παραπομπή σε ειδικούς γιατρούς.

Δ.Κ./Ι.Ν.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:49

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Στήριξη στην Ουκρανία από τους Τζι-7/ Θα πληρώσει η Μόσχα για την εισβολή στο Κίεβο
22:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ισραήλ με αίτημα εκλογές και απελευθέρωση ομήρων
21:43
Δένδιας: «Απειλή η επιβολή της θέλησης ισχυρών κρατών σε γειτονικά τους κράτη»
21:30
Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ -Πιθανή πρόοδος για εκεχειρία
21:21
Διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σε ευρωπαϊκές πόλεις
20:28
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Ουκρανών και ρωσόφωνων -Φώναξαν "Όχι στον πουτινισμό"
19:07
Πρ. Κομισιόν: Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί
18:35
Σταθερή αλληλεγγύη στην Ουκρανία εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία
18:14
Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα "Ανακαινίζω -ενοικιάζω" -Δηλώσεις ΥΠΕΣ στο ΡΙΚ
17:52
Κωνσταντίνος Κόμπος: «Η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί σύνθημα, αλλά υπαρξιακό ζήτημα»
17:28
Τατάρ: «Μη θετικές ενδείξεις από τις επαφές της Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο»
17:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.