Μάτσας: Ένας στους δύο εργαζομένους στην Κύπρο λαμβάνει μισθό κάτω από 1500 ευρώ

Ένας στους δύο εργαζόμενους στην Κύπρο λαμβάνει μισθό κάτω από χίλια -πεντακόσια ευρώ και ένας στους τέσσερις κάτω από χίλια ευρώ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, ο κύριος Μάτσας δήλωσε ότι, ανάχωμα στους χαμηλούς μισθούς, αποτελεί η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

Είπε ότι θα αρχίσει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο ο κατώτατος μισθός να υπερβαίνει τα χίλια ευρώ.

Ο κύριος Μάτσας πρόσθεσε πως η σύναψη και η εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση για όσες εταιρείες, ιδρύματα και οργανισμούς, χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, διαβεβαίωσε ότι ο διάλογος με τις συντεχνίες θα συνεχιστεί και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα συνεργαστούν με το Υπουργείο, ώστε να εξακολουθήσει να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη.

Υπογράμμισε ότι είναι ώρα το Υπουργείο να δει λίγο περισσότερο και τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μη διευρυνθεί το χάσμα με τον δημόσιο τομέα.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:18

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
12:50
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Έλλαδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας
11:40
Οι ρωσικές αρχές εξουδετέρωσαν τους 6 τρομοκράτες στο Νταγκεστάν
11:20
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
11:10
Αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο Μακρόν
07:25
ΗΠΑ: Αυξημένος κίνδυνος ευρύτερης σύγκρουσης σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ στο Λίβανο
07:20
Νετανιάχου: Οι σφοδρές μάχες με τη Χαμάς πλησιάζουν προς το τέλος
05:49
Μέκκα: Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του καύσωνα
05:47
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
05:30
23 Ιουνίου
Επαναλειτουργεί τον Ιανουάριο το Δασικό Κολλέγιο στον Πρόδρομο -Τριετής η φοίτηση...
22:30
Αποζημιώσεις ύψους 2,8 εκ. ευρώ σε πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους -Αρχή από τον Φαρμακά
18:59
Χειροπέδες σε 28 αλλοδαπούς -Επιχείρηση Υπηρεσίας Μετανάστευσης
18:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.