Τμήμα Μετεωρολογίας- 2ο Δελτίο Καιρού 25/1/24

Σύστημα χαμηλής πίεσης με κέντρο βορειοδυτικά του νησιού, θα επηρεάσει πρόσκαιρα την περιοχή από απόψε, ενώ από αύριο απόγευμα, αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ παροδικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και η εκδήλωση μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια, θα καταστεί μέχρι ταραγμένη.

Το βράδυ, ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ωστόσο σταδιακά θα καταστεί συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα, είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και αργότερα και στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη και στα δυτικά παροδικά μέχρι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Από το απόγευμα και μετά, αναμένεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 Μποφόρ και παροδικά στα ανατολικά μέχρι ισχυροί, 5 Μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα καταστούν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά, είναι πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Κυριακή, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά και αργότερα τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί παροδικά χιονόπτωση.

Τη Δευτέρα αναμένονται κατά διαστήματα μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιανουαρίου 2024 - 11:18

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Ζαχαρίας Κουλίας στο ΡΙΚ: «Θα διορίσω εγώ Γενικό Ελεγκτή, μετά τις 25 Σεπτεμβρίου»
14:29
Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη με τους Πρωθυπουργούς Λιβάνου και Ισραήλ
14:25
Στα σκαριά κοινή εταιρεία Κύπρου -Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, λέει ο Πρόεδρος
14:20
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
13:11
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 21/09/24
11:28
Πλήγμα της Ρωσίας στην πόλη Κρεβί Ρι της Ουκρανίας σκοτώνει 3 αμάχους
11:19
Γ.Γ. ΑΚΕΛ: "Η κυβέρνηση οφείλει να συμβάλει στον τερματισμό της γενοκτονίας και στην επίλυση του Παλαιστινιακού"προβλήματος
11:17
DBRS: Επιβεβαίωση πιστοληπτικής ικανότητας της Κ.Δ. και αναθεώρηση της προοπτικής της από σταθερή σε θετική
10:52
Έκρηξη κροτίδας σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από γκαράζ οικίας στη Λεμεσό
10:46
Υφυπουργός Μετανάστευσης: "Μειωμένες οι ροές μεταναστών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια"
09:56
Ισραήλ: Θα συνεχίσει να αμύνεται κατά της Χεζμπολάχ, λέει ο πρεσβευτής του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
08:58
Η FED ανοίγει την πόρτα στην ΕΚΤ για νέα μείωση επιτοκίων τον Οκτώβριο
08:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.