[ΒΙΝΤΕΟ] Υπερήφανος ο Πρόεδρος για την εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Υπερήφανος για την εκλογή της Κύπρου για πρώτη φορά στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείωσε πως η συγκεκριμένη επιτυχία έρχεται σε μία στιγμή, κατά την οποία ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή - μέσω της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και της απομάκρυνσης ξένων πολιτών από την εμπόλεμη ζώνη - αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Ανέφερε, ακόμη, ότι κατά την αυριανή σύνοδο των Med-9 στην Πάφο, θα συζητηθούν στην παρουσία της προέδρου της Κομισιόν και του βασιλιά της Ιορδανίας, οι εξελίξεις στην περιοχή και το πως μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για την εκτόνωση της κρίσης και την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε πως όλες αυτές οι προσπάθειες της Κύπρου σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, ενισχύουν και τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού και τερματισμό της κατοχής.

Ερωτηθείς για το θέμα της ακρίβειας, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης της εξουσίας, η κυβέρνησή του έχει λάβει μέτρα τα οποία αγγίζουν όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Είπε πως η κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση στοχευμένων μέτρων, προς ενίσχυση όσον αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα, καθώς και τη μεσαία τάξη.

Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει ο λαϊκισμός από ορισμένους, οι οποίοι - όπως ανέφερε - επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν ορισμένοι πολίτες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Οκτωβρίου 2024 - 13:48

Τελευταιες Ειδησεις

10 Οκτωβρίου
Κυπριακή Δημοκρατία: Καμία Διάκριση στους χώρους λατρείας - 6 Οκτωβρίου 2024
15:47
Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας θα εγκρίνει το Υπουργικό
14:53
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 10/10/24
14:28
[ΒΙΝΤΕΟ] Στην Κύπρο το απόγευμα η Ούρσουλα Φόν ντερ Λάιεν
14:01
[ΒΙΝΤΕΟ] Χρήστος Ανδρέου: Οι συλληφθέντες έστελναν χρήματα σε τρομοκρατική οργάνωση
13:41
Την πεποίθηση ότι Ελεγκτική και Νομική Υπηρεσία θα έχουν αγαστή συνεργασία εξέφρασε ο Γενικός Ελεγκτής
13:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024
13:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Υπερήφανος ο Πρόεδρος για την εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
12:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Σύλληψη 8 ατόμων για υποθέσεις τρομοκρατίας στην Κύπρο
11:49
Πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της διακλαδικής άσκησης "Ίρις 2024" (Φωτογραφίες)
10:47
Δαμιανού: Η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα αντικαταστήσει το δελτίο ταυτότητας
09:18
Εννιάχρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Πάφο
09:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.