Διαβεβαιώσεις Νετανιάχου ότι το Ισραήλ θα πλήξει μόνο στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν

Το Ισραήλ διαβεβαίωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν θα πλήξει πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, εντός του Ιράν αλλά στρατιωτικούς στόχους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που επικαλείται δύο καλά πληροφορημένους αξιωματούχους.

Ο Νετανιάχου φέρεται να δεσμεύτηκε στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Μπάιντεν, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα σχέδια του Ισραήλ να ανταποδώσει την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν την 1η Οκτωβρίου.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε στον σχεδιασμό των ισραηλινών αντιποίνων με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουν αντίκτυπο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο το ανταποδοτικό πλήγμα του Ισραήλ θα σημειωθεί πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου καθώς ενδεχόμενη καθυστέρηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως αδυναμία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού αναφέρεται πως τα αντίποινα σε βάρος του Ιράν θα καθοριστούν βάσει των συμφερόντων του Ισραήλ.

Η ανακοίνωση, που θεωρείται ότι εκδόθηκε με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, επισημαίνει ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση ακούει τις σκέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις με κριτήριο την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ.

ΦΦ / ΜΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Οκτωβρίου 2024 - 10:38

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Γάζα: 40 νεκροί Παλαιστίνιοι από σφοδρές συγκρούσεις ισραηλινών δυνάμεων-Χαμάς
13:17
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
13:00
Κεραυνός: «500 εκ. ευρώ για την Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας»
12:48
Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Νέος συνδυασμός θεραπειών μειώνει κατά 40% τους θανάτους
12:40
ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο του Λευκού Οίκου οι απειλές Ιράν εναντίον Ντόναλντ Τραμπ
12:16
»Τετ-α-τετ» Γεραπετρίτη-Φιντάν, στις 8 Νοεμβρίου, στην Αθήνα
12:03
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 15/10/24
11:34
Στάρμερ: Ισχυρή συνεργασία Κύπρου -Βρετανίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας
10:32
Σύλληψη δύο προσώπων στην Πάφο για εικονικό γάμο - Αναζητείται 29χρονος
08:33
Β. Παπαδόπουλος: "Πανέτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα στο άτυπο δείπνο της Νέας Υόρκης ο Πρόεδρος"
08:22
ΟΗΕ: Οι κυανόκρανοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους στον Λίβανο
06:44
Αίγυπτος: Τουλάχιστον 12 φοιτητές νεκροί, άλλοι 33 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.