Πυρά κατά κυανόκρανων από Ισραηλινούς καταγγέλλει ο ΟΗΕ

Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο, ανακοίνωσε ότι στρατιώτες της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν θέση την οποία κατείχαν κοντά στην λιβανική πόλη Ντάρια, όταν δέχθηκαν πυρά από ισραηλινές δυνάμεις.

Σημείωσε ότι ισραηλινοί στρατιώτες οι οποίοι διενεργούσαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις "από πόρτα σε πόρτα", μόλις αντελήφθησαν ότι παρακολουθούνταν από ειρηνευτές, άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι κυανόκρανοι προκειμένου να αποφύγουν τα πυρά, απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Τα Ηνωμένα Έθνη επισημαίνουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, κατ´επανάληψη έχουν απαιτήσει από τη Unifil να εγκαταλείψει τις θέσεις της κατά μήκος της "Μπλε Γραμμής". Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι το Ισραήλ, εσκεμμένα έχει καταστρέψει κάμερες, φωτισμό και επικοινωνιακό εξοπλισμό, σε θέσεις των ειρηνευτών.

Χιλιάδες ειρηνευτές έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα των δύο χωρών, όπου τον τελευταίο μήνα σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολά.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτωβρίου 2024 - 21:23

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
21:50
Πυρά κατά κυανόκρανων από Ισραηλινούς καταγγέλλει ο ΟΗΕ
21:18
Νέες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον Χαμάς και Χεζμπολά
21:11
Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις
21:03
Παναγιώτου: Απαραίτητη η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
21:00
Έτοιμες για απεργίες στα ξενοδοχεία ΣΕΚ και ΠΕΟ
17:14
«Όχι» Ζελένσκι σε Γκουτέρες λόγω Πούτιν
17:12
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/10/24
17:09
Ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση το ΡΚΚ
15:41
Διυπουργική σύσκεψη για τις επιθέσεις εναντίον διανομέων
15:37
Βομβαρδισμοί του Ισραήλ στην Χαν Γιούνις με 38 νεκρούς
12:23
Ειδική συνεδρία Υπουργικού Συμβουλίου για την πορεία υλοποίησης του κυβερνητικού έργου
11:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.