Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα

Photo by AFP

Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στον βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ένα 24ωρο μετά την επιδρομή εναντίον του.

Οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει διασταυρωθεί, δείχνει καταστροφές σε πολλά κτίρια μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Τουλάχιστον 44 από τα 70 μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου τέθηκαν υπό κράτηση από τον στρατό, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Αργότερα, απελευθερώθηκαν δεκατέσσερις από αυτούς, περιλαμβανομένου του διευθυντή του νοσοκομείου.

Νοσοκομειακές πηγές κατήγγειλαν ότι τουλάχιστον 2 παιδιά πέθαναν στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας αφού τα ισραηλινά πυρά έπληξαν τις γεννήτριες και τον σταθμό του οξυγόνου του νοσηλευτηρίου.

Πριν από την επιδρομή του ισραηλινού στρατού τουλάχιστον εξακόσιοι άνθρωποι βρίσκονταν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους ασθενείς και οι συνοδοί τους.

Το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι διενήργησε την επιδρομή στη βάση πληροφοριών για παρουσία τρομοκρατών και τρομοκρατικής υποδομής στο νοσοκομείο.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού χαρακτήρισε τρομακτική την κατάσταση στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας και ζήτησε ασφαλή διέλευση για τους ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν την ζώνη.

Το Ισραήλ κατηγορεί συστηματικά την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές, ανάμεσά τους νοσοκομεία και τεμένη, για στρατιωτικούς σκοπούς.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΕΥΑ, ΧΡΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτωβρίου 2024 - 18:44

Τελευταιες Ειδησεις

26 Οκτωβρίου
Έντονη ανησυχία διεθνώς για περαιτέρω διάχυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή
19:54
Λονδίνο: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης
19:51
Κλιμακώνεται εντός των ημερών η προσπάθεια για ανανέωση της κλαδικής σύμβασης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας
19:28
Σχεδόν 43 χιλιάδες νεκρούς ανακοίνωσε το Υπ. Υγείας της Χαμάς στη Γάζα
18:44
Ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε από το Νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη βόρεια Γάζα
18:39
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή απευθύνει η Κομισιόν
18:07
Κ. Σακελλαροπούλου: Το πιο ψηλό εθνικό χρέος της Ελλάδας είναι η οριστική επίλυση του Κυπριακού
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024
18:00
Scope Ratings: Αναβάθμιση της Κυπριακής Οικονομίας στη βαθμίδα «Α-»
17:56
Επέστρεψαν στη Γη οι 4 αστροναύτες έπειτα από 8 μήνες παραμονής στο διάστημα
17:49
Κοινοπολιτεία: Πλήρης και διαρκής στήριξη στις προσπάθειες της Κύπρου για επίλυση του Κυπριακού
17:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 26/10/24
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.