Πρόσκληση για συνάντηση με Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πρόσκληση για συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του ανταποκριτή του ΡΙΚ στην Ουάσιγκτων Πέτρου Κασφίκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 3 και 30 το μεσημέρι στο Οβάλ Γραφείο και έρχεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του στρατηγικού διαλόγου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Λευκωσία και λίγους μήνες μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αμερικανική πρωτεύουσα, η σημαντικότατη αυτή εξέλιξη αντικατοπτρίζει την βαρύτητα που έχει αποκτήσει η Κύπρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον αναβαθμισμένο στρατηγικό ρόλο που της αποδίδουν στην Ουάσιγκτον σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή.

Τελευταία φορά που πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο ήταν τον Ιούνιο του 1996 όταν ο Γλαύκος Κληρίδης είχε συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Την πληροφορία για τη συνάντηση Μπάϊντεν-Χριστοδουλίδη, επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ Κυβερνητική πηγή.

ΝΠ/ΕΥΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2024 - 15:54

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Οκτωβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024
17:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 27/10/24
17:03
Θρησκευτικός ηγέτης των Δρούζων: Σε πλήρη εξέλιξη η στρατηγική «Διαίρει και Βασίλευε» του Ισραήλ στον Λίβανο
16:42
Εκλογές στη Γεωργία: Πιέσεις, εντάσεις και ανισότητες καταγγέλλουν οι διεθνείς παρατηρητές
15:54
Πρόσκληση για συνάντηση με Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
15:18
Νετανιάχου: Η αεροπορική επίθεση κατά του Ιράν ήταν «ακριβής και ισχυρή»
14:06
Αλί Χαμενεΐ: «Θα ήταν λάθος να υποβαθμιστεί η επίθεση του Ισραήλ»
14:04
Φορτηγό προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου στο κεντρικό Ισραήλ. Δεκάδες τραυματίες
12:17
Προειδοποιήσεις Πούτιν προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
12:12
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο στο Κυπριακό που υλοποιείται σταδιακά και φέρνει αποτελέσματα
12:06
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Σε υψηλά επίπεδα η πρόωρη ψηφοφορία
11:30
Ρωσική προέλαση στην Ουκρανία
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.