Κυβέρνηση: Δεδομένη θεωρείται η τριμερής συνάντηση

Φωτογραφία Αρχείου

Στις 15 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, ανέφερε ότι, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μεταβάλει το πρόγραμμα του για να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στις 15 Οκτωβρίου, αφού η πραγματοποίηση της συνάντησης θεωρείται δεδομένη.

Στις 14 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα βρίσκεται στο Λονδίνο για, προγραμματισμένη συνάντηση, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.

Ο Γιάννης Αντωνίου σημείωσε ότι η αποδοχή συμμετοχής στη συνάντηση, από τον Ερσίν Τατάρ, αποτελεί μεταβολή στην άτεγκτη στάση του, αφού έως τώρα υποστήριζε ότι δεν συντρέχει λόγος για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί το επόμενο βήμα να είναι ουσιαστικό και να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις και ότι δεν μπορεί να συζητηθεί ο,τιδήποτε εκτός του συμφωνημένου πλαισίου και των παραμέτρων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Την ημερομηνία της συνάντησης ανακοίνωσε χθες βράδυ, το γραφείο του Ερσίν Τατάρ, αναφέροντας ότι θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο ανεπίσημου δείπνου, στις 15 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη.

Το δείπνο, αναφέρθηκε, δεν θα έχει ημερήσια διάταξη και οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις σε κοινωνικό περιβάλλον.

"Η τυπική πρόσκληση από τον Αντόνιο Γκουτέρες", σύμφωνα με το γραφείο του τουρκοκύπριου ηγέτη, "θα αποσταλεί στις δύο πλευρές πολύ σύντομα".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΠΓ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2024 - 09:52

Τελευταιες Ειδησεις

03 Οκτωβρίου
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων
14:01
[Βίντεο] Προσγειώθηκε το C-130 από την Βηρυτό μεταφέροντας Κύπριους και Ελλαδίτες
13:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
13:00
[ΒΙΝΤΕΟ] Κόμπος: Το δείπνο στη Νέα Υόρκη αποτελεί το επόμενο σημείο αναφοράς στο Κυπριακό
12:43
Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ για Βρετανούς στον Λίβανο - Φεύγουν και με σκάφη προς Κύπρο
12:39
Υεμένη: Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με drones εναντίον του Ισραήλ
11:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 03/10/24
11:35
Πρόεδρος: Οι δηλώσεις Κουλία δεν συνιστούσαν συνταγματική εκτροπή
11:22
Η ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και η ελεύθερη πρόσβαση της στις υπηρεσίες, στόχοι του νέου Γενικού Ελεγκτή
10:59
[ΒΙΝΤΕΟ] Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος το δείπνο με Γκουτέρες και Τατάρ
10:43
Σε σοβαρή κατάσταση νεαρός μετά από τροχαίο στον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
10:15
Σε κρίσιμη κατάσταση 31χρονος που έπεσε από μπαλκόνι
09:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.